$
בורסת ת"א

ריט 1: עלייה של 8% בהכנסות - בעיקר בזכות גידול בנכסים

קרן הריט המשיכה בקו הצמיחה: ההכנסות מדמי שכירות גדלו ב-11% ל-55 מיליון שקל. המנכ"ל שמואל סייד: "התיקון לחוק הריטים מרחיב את אפשרויות הפעולה"

אורן פרוינד 10:0716.05.16

קרן ריט 1 המשיכה להגדיל את ההכנסות והרווחים שלה גם ברבעון הראשון של 2016. ההכנסות (נטו) מדמי שכירות (NOI) ברבעון הראשון של שנת 2016 הסתכמו בכ-55.4 מיליון שקל, עלייה של כ- 11% ביחס לרבעון המקביל. אלא שהעלייה בהכנסות מיוחסת בעיקר לגידול במצבת הנכסים של החברה ולא לעלייה טבעית בשכר הדירה.  

ה-NOI מנכסים זהים של החברה (נכסים שנמצאים למעלה משנה) ירד במהלך הרבעון הראשון של 2016 בכ-0.8% ביחס לרבעון המקביל והסתכם בכ-49.1 מיליון שקל. בעקבות העלייה במצבת הנכסים של החברה, ה-FFO הריאלי (בנטרול הפרשי הצמדה) שרשמה ריט 1 ברבעון הראשון של שנת 2016 הסתכם בכ-39 מיליון שקל, עלייה של כ-8% לעומת הרבעון המקביל.

 

ה-FFO הריאלי הינו הרווח הנקי בנטרול הכנסות והוצאות חד פעמיות, לרבות רווחים ממכירת נכסים ובנטרול שינויים בערך הנכסים. ה-FFO מייצג את התזרים הנקי, לאחר כל ההוצאות, שנותר בידי המשקיעים בחברה. ה-FFO הריאלי שנרשם ברבעון משקף תשואת FFO למניה של כ-9% בשנת 2016 (ביחס למחיר המניה הנוכחי).

 

הרווח הנקי לרבעון הראשון של שנת 2016 הסתכם בכ-42.8 מיליון שקל, לעומת כ-37.6 מיליון שקל ברבעון המקביל - עלייה של כ-14%.

 

כחלק ממדיניותה, ריט 1 מחלקת דיבידנד שוטף למשקיעיה. במועד אישור המאזן אישר דירקטוריון החברה חלוקת דיבידנד בהיקף של 22 מיליון שקל (13.5 אג' למניה). היקף הדיבידנד לשנת 2016 צפוי להסתכם בכ-88.1 מיליון שקל. תשואת הדיבידנד הצפויה ב-2016 (ביחס למחיר המניה) מסתכמת בכ-5%.

 

תיק הנכסים של ריט 1 כולל 29 נכסים מניבים בשווי כולל של כ-3.3 מיליארד שקל. שיעור התפוסה הממוצע בנכסי החברה עומד על 98.2%. במהלך הרבעון הראשון ביצעה הקרן שתי עסקאות בולטות: בתחילת מרץ הודיעה ריט 1 כי תרכוש, בשיתוף עם קרן הריט סלע קפיטל, את "מתחם גלובל פארק" בלוד, תמורת סך כולל של כ-195.8 מיליון שקל.

 

שתי קרנות הריט רכשו את המתחם מאפריקה נכסים ויחזיקו כל אחת ב-50% ממנו, כאשר הנכס ינוהל על ידי ריט 1. הרכישה הושלמה בחודש מאי תמורת כ- 97.6 מיליון שקל (חלק החברה) . מוקדם יותר, בפברואר, חתמה ריט 1 על הסכם, במסגרתו מכרה את חלקה במרכז מטלון (מטלון סנטר) בפתח תקוה תמורת 35.7 מיליון שקל לחברת דונה.

 

שמואל סייד, מנכ"ל ריט 1, אמר: "תוצאות הרבעון הראשון משקפות את המשך הצמיחה בפעילות ריט 1, בהתאם למדיניותה להשקיע בנכסים אטרקטיביים, תוך הקפדה על גיוון פורטפוליו הנכסים, הן מבחינה גיאוגרפית והן מבחינת סוגי הנכסים. התיקון לחוק הריטים, שאושר בכנסת במהלך הרבעון הראשון, מרחיב את אפשרויות הפעולה של קרנות ריט ומהווה הזדמנות עסקית.

 

השינוי פותח בפני ריט 1 אפשרויות לסוגי עסקאות שלא היו אפשרייים קודם, למשל בתחום האפשרות להחזיק ולנהל איגודי מקרקעין. כמו כן, האפשרות שניתנה במסגרת תיקון החוק לרכוש נכסים כנגד הקצאת מניות, תוך דחיית מועד אירוע המס במספר שנים, הופכת את קרנות הריט לאלטרנטיבה מעניינת למשקיעים פרטיים שהחזיקו בנכסים מניבים באופן ישיר ורוצים להעבירם לניהול מקצועי".

 

 

שמואל סייד מנכ"ל ריט 1 שמואל סייד מנכ"ל ריט 1 צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x