מנצלים את הברקזיט: אינטו גייסה 10.5 מליון שקל שקל לנדל"ן בלונדון
קרן הנדל"ן תסב נכס מסחרי לפרויקט מגורים שיכלול 14 יחידות דיור ברחוב ברודווי בשכונת אילינג (Ealing) שבלונדון; ההשקעה הכוללת צפויה להסתכם בכ-30 מיליון שקל
- אינטו של דב קוטלר מכניסה שותפה אמריקאית לפי שווי של 40 מיליון שקל
- לא צריך אינטואיציה
- הדשא של ניו זילנד באמת ירוק יותר
מדובר בפרויקט של הסבת נכס מסחרי לפרויקט מגורים שיכלול 14 יחידות דיור ברחוב ברודווי בשכונת אילינג (Ealing) בלונדון בהשקעה כוללת של 30 מיליון שקל. ההון העצמי בפרויקט יעמוד על 11 מיליון שקל והיתרה תמומן על ידי חוב בנקאי. מתוך הכסף שהמשקיעים הישראלים של אינטו יעמידו כ-9.8 מיליון שקל שישמשו כהון העצמי של הפרויקט שמהווה 90% מההון העצמי הכולל של הפרויקט (10% הנוספים מועמדים על ידי היזם).
שאר הכסף (700 אלף שקל) של המשקיעים הישראלים יועמד כהלוואה לפרויקט לתקופה של שנה וחצי כאשר ליזם עומדת הזכות לפרוע אותה כבר לאחר שנה. אינטו לא פרסמה את שיעור הריבית על ההלוואה, אולם בהתאם לעסקאות דומות מדובר בריבית של 10%-12%.
שינו את מבנה העסקה בגלל הברקזיט
אינטו אמנם הצליחה לגייס את הכסף מהמשקיעים הישראלים בקלות, אולם לא לפני שהיא הקטינה את רכיב הסיכון בהשקעה. כדרך קבע, אינטו משקיעה את הכסף שלה על פי מודל של "90, 10, 50". כלומר, היא מעמידה 90% מההון העצמי בפרויקט, היא דואגת שהיזם יישאר עם 10% מההון העצמי על מנת ליצור לו תמריץ, והיא מתחלקת עם היזם ברווחים מהפרויקטים בחלקים שווים (50%).
כשקוטלר ורוט בחנו את השקעה בפרויקט זה היה טרם משאל העם של בריטניה על עזיבת היורו וסוכם עם היזם הבריטי לעבוד לפי המודל הרגיל של אינטו. בעקבות הברקזיט, באינטו החליטו ללכת על בטוח. הם וויתרו על הזכות לקבל 50% מהרווחים מהפרויקט במכירה וחתמו עם היזם על הסכם מכירה ידוע מראש.
כלומר, היזם התחייב לרכוש את חלקם של המשקיעים הישראלים של אינטו בהון העצמי על פי מחיר קבוע וידוע מראש בלי קשר למחיר המכירה של הבתים ולרווח שיוותר בגינם. על פי הערכות של אינטו מדובר בתשואה נמוכה יותר מהצפוי עבור המשקיעים, אולם הפ מנטרלים בכך את הסיכון של ירידה דרסטית במחירי הבתים בלונדון בעקבות הברקזיט.