מגדל: רווח של 20 מיליון שקל ברבעון השני, הפסד של 474 מיליון שקל במחצית
הרבעון השני של חברת הביטוח הושפע לטובה מרווחי השקעות גבוהים שהתקזזו בחלקם בשל הפרשות של כ-118 מיליון שקל בשל המשך ירידת הריבית; מגדל לא ביטלה עדיין הפרשות בגין ביטול מסקנות וינוגרד
חברת הביטוח מגדלשבשליטת שלמה אליהו מסכמת את הרבעון השני של 2016 עם רווח כולל של 20 מיליון שקל, זאת לעומת רווח כולל של 361 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה נרשם הפסד כולל של 474 מיליון שקל לעומת רווח של 276 מיליון שקל במחצית המקבילה.
- בארנט מנסה להציל את המגדל בעזרת כסף סיני
- ניו יורק: צעיר טיפס על מגדלי טראמפ כי רצה לפגוש את המועמד לנשיאות
- האוצר סידר לחברות הביטוח את הרבעון: 660 מיליון שקל יחזרו לשורת הרווח
ברבעון השני רווחי הקבוצה הושפעו בעיקר מהתשואות שהשיגה בשווקי ההון. ברבעון השני נרשמו רווחי השקעות בגובה של 1.78 מיליארד שקל לעומת הפסדי השקעות של 598 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. אלא שבמקביל לרווחי ההשקעות, רשמה החברה הפרשות של 254 מיליון שקל לפני מס בגלל הפרשות שביצעה לחיזוק עתודות ההון שלה בגלל סביבת הריבית הנמוכה (ירידת עקום הריבית חסרת סיכון) – חלק מהפרשות אלו קוזזו כתוצאה מעדכון שיעורי מימוש גמלה.
כמו כן, רשמה החברה הפרשה של 18 מיליון שקל לפני מס בביטוח כללי. דווקא ברבעון המקביל של 2015 הקטינה מגדל את ההפרשות בגין הריבית בהיקף של מיליארד שקל לפני מס שחזרו לשורת הרווח שכן אז עקום הריבית עלה.
מגדל מתייחסת לכך שסך ההפרשות לחיזוק עתודות הון שביצעה במחצית הראשונה של 2016 עמדו על 955 מיליון שקל לפני מס מתוכן ברבעון השני. מדובר בהפרשות של 118 מיליון שקל לפני מס – זאת בעקבות ירידת הריבית אך גם בעקבות תקנות וינוגרד שהיו אמורות להיכנס לתוקף באוקטובר ולהגדיל את הפיצויים למבוטחים בביטוחי רכב חובה. אלא שמגדל מתייחסת לכך שלאחר תאריך המאזן פרסם משרד האוצר הודעה כי החליט לדטל את התקנות אך מבהירה כי בשלב זה לא שינתה את ההפרשות בדוחות בעקבות ההודעה.
האפשרות לחלק דיבידנד על ידי מגדל הולכת ומתרחקת. מהדוחות עולה כי המפקחת על הביטוח דורית סלינגר פרסמה לפני מספר ימים הוראות חדשות לגבי חלוקת דיבידנדים מחברות הביטוח, על פיהן לא ניתן לחלק דיבידנד כל עוד עודף ההון על פי דרישות סולבנסי 2 (דרישות הון מחמירות שעתידות לחול על ענף הביטוח) - לא כולל הוראות המעבר - לאחר חלוקת הדיבידנד, הינו לפחות 115% בסוף שנת 2017, 120% בסוף 2018 ולפחות 130% החל מתחילת 2019.
מאיר סלייטר, מנהל מחלקת המחקר של בנק ירושלים, אומר כי מכיוון שנקודת המוצא של מגדל עומדת על 66%, או עם גיוס הון משני מקסימלי על 85%, היא תצטרך להערכתו לצבור הון ראשוני או להקטין את דרישות ההון בסכום של בין 5-6 מיליארד שקל כדי לחלק דיבידנד.