$
שוק ההון

לאחר שהכפילה שווייה בשנה וחצי: רדקום יוצאת לגיוס נוסף בנאסד"ק

לפי הערוכת בשוק, החברה המתמחה בניטור תקלות ברשתות סלולר מתכוונת לגייס עשורת מיליוני דולרים במטרה לחזק את מאזנה

דרור רייך 14:2018.10.17

חברת רדקום דיווחה אמש (ג') בוול סטריט למשקיעה על כוונה לצאת להנפקה משנית. החברה מתל אביב, המתמחה בניטור תקלות ברשתות סלולר, מנצלת את המומנטום במנייתה שהכפילה את שוויה בשנה וחצי האחרונות ונסחרת כעת במחיר של מעל 20 דולר - מה שמקנה לה שווי שוק של כ-240 מיליון דולר.

רדקום שבבעלות זהר זיספאל, המחזיק בכ-3 מיליון מניות שהם כ-26% ממניות החברה, עברה שינוי עסקי בשנתיים האחרונות שהביא לשינוי בהנהלת החברה.

 

בתחילת 2016 דוד ריפשטיין, שכיהן כנשיא ומנכ"ל חברת רדקום מאז 2007, פרש ובמקומו מונה ירון רבקאי שהיה נשיא חטיבת AT&T באמדוקס צפון אמריקה לשעבר.

 

במקביל למינויו של רבקאי, חתמה החברה על הסכם שיתוף פעולה הפרוס על מספר שנים עם ענקית התקשורת האמריקאית AT&T. על פי הערכות בשוק, מטרת הגיוס, שמוערך בעשרות מילוני דולרים, היא לחזק את מאזנה של החברה - במטרה לעמד בכל דרישה עתידית של ענקית התקשורת האמריקאית.

 

זו לא הפעם הראשונה שרדקום מגייסת - במאי 2016 רדקום יצאה לגיוס של 20 מיליון דולר בהנפקת מניות, במחיר של 11 דולר למניה, בהובלת זהר זיסאפל שהשקיע 5.6 מיליון דולר בהנפקה. בקופת החברה נמצאים כ-37 מיליון דולר והיא צופה כי הכנסות הרבעון הנוכחי (שלישי של 2017) יעמדו על כ-10 מיליון דולר.

 

ירון רבקאי מנכ"ל רדקום ירון רבקאי מנכ"ל רדקום

 

שחקנית וותיקה בשוק

רדקום הנה שחקנית ותיקה יחסית בקרב חברות הטכנולוגיה הישראלית, אשר נוסדה ב-1985 והונפקה בנאסד"ק ב-1997, אך לאורך שנים פעלה בתור חברת נישה בשוק יעד קטן יחסית. מצב זה לא אפשר לה התקדמות מבחינת היקף ההכנסות ובא לידי ביטוי בהפסדים. המהלך שהוביל לפריצת דרך בפעילותה הוא זכייתה בסוף 2015 בחוזה גדול של 50 מיליון דולר של AT&T.

 

במסגרת החוזה, מספקת רדקום ללקוחה פתרונות תוכנה התומכים במעבר לווירטואליזציה של רשת (NFV – Network Function Virtualization), ארכיטקטורה מבוססת ענן המאפשרת לחברת הטלקום גמישות רבה בניצול משאבי הרשת הקיימת, במקביל להצעת שירותי ערך מוסף על גבי הרשת.

 

חברת AT&T הנה חלוצה ביישום ה-NFV, טכנולוגיה הצפויה, לפי הערכת הנהלת החברה, להגיע לחדירה של כ-75% עד 2020 (לעומת כ-30% כעת וכ-6% בלבד ב-2015), ובכך למצב את AT&T בתור שחקנית מובילה בשוק הסלולר, תוך שיפור רווחיותה.

 

"חברת רדקום, למרות מיצובה בתור שחקנית נישה קטנה, נבחרה על ידי AT&T לפרויקט החשוב של NFV במיוחד בזכות מובילותה הטכנולוגית", מסבירים בבית ההשקעות אופנהיימר. "אבל למרות שבשנת 2016 היתה AT&T אחראית על כ-60% מסך הכנסות רדקום, החברה תצטרך לגייס לקוחות נוספים לפתרונותיה, על מנת לשמור על קצב צמיחה גבוה, ובמקביל להגביר את השקעותיה במחקר ובפיתוח כדי לשמר את יתרונותיה הטכנולוגיים", הוסיפו.

 

את רדקום בישראל ובארה"ב מייצג עו"ד שי ברנוב ממשרד זיסמן אהרוני גייר ושות' (ZAG S&W).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x