פרסום ראשון
פרטנר ממשיכה לצמוח בטלוויזיה, בוחנת רכישת לאומי קארד
מספר מנויי הטלוויזיה עומד כיום על 77 אלף; חברת הסלולר דיווחה בדוחות הרבעון הראשון כי היא נמצאת בתהליך של בחינת מנועי צמיחה חדשים, לרבות בחינה ראשונית של כניסה לתחום כרטיסי האשראי והחיוב
חברת הסלולר פרטנר בוחנת כניסה אפשרית לתחום כרטיסי האשראי והחיוב באמצעות רכישת חברה או פעילות בתחום – כך עולה מהדו"חות הכספיים שפרסמה הבוקר (ה'). ל"כלכליסט" נודע כי מדובר בלאומי קארד.
- אקספון ניפצה את הצפי לעליית מחירים בסלולר
- פרטנר מובילה חודש שלישי ברציפות במדד מהירות הגלישה של נטפליקס
- אבגול נודדת מזרחה בפרמיה של 46% על שווי השוק: 1.7 מיליארד שקל
הליך הפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים נמצא בעיצומה, זאת כחלק מהרפורמה במערכת הבנקאות - שהמליצה להפריד את הפעילות של חברות כרטיסי האשראי לאומי קארד וישראכרט מהבנקים (לאומי ופועלים, בהתאמה).
חברת כרטיסי האשראי הגישה בחודש מרץ תשקיף לרשות ניירות ערך לקראת הנפקתה בבורסת תל אביב. השווי המוערך של לאומי קארד בהנפקה או מכירה הוא סביב 2.5 מיליארד שקל. הכנת התשקיף והגשתו נעשות במקביל, ולא במקום, הליך מכירת החברה. את המכירה מוביל בנק לאומי, המחזיק ב־80% ממניות חברת כרטיסי האשראי, כאשר ב־20% האחרים מחזיקה קבוצת עזריאלי.
בתוך כך, פרטנר מדווחת כי נכון להיום מצבת מנויי הטלוויזיה הסתכמה ב-77 אלף משקי בית כיום, ו-65 אלף בתום הרבעון הראשון שהסתיים במרץ. מספר מנויי הטלוויזיה בסוף הרבעון הראשון עמד על 43 אלף.
מספר מנויי הסלולר הסתכם ב-2.67 מיליון, ירידה של 7,000 מנויים במהלך התקופה. בפרטנר מפרידים בין מנויי סלולר המשלמים מראש (Pre-paid), שידועים כמנויים בעלי נאמנות חלשה למותג, למנויים המשלמים בסוף החודש (Post-paid).
מתוך סך המנויים, 2.34 מיליון הם מנויי Post-paid, המהווים כ-88% מבסיס הלקוחות ו-331 אלף מנויי Pre-paid. בסיס מנויי ה-Post-paid גדל ב-16 אלף מנויים לעומת ירידה של 23 אלף ממנויי ה-Pre-paid.
ההכנסה הממוצעת למנוי בסלולר הסתכמה ב-58 שקל לחודש, ירידה של 3 שקלים בהשוואה לרבעון הראשון בשנה שעברה, ושקל בהשוואה לרבעון הקודם.
סך ההכנסות ברבעון הראשון הסתכמו ב-826 מיליון שקל לעומת 803 מיליון שקל ברבעון הראשון בשנה שעברה, עלייה בשיעור של 3%. מתוך סך ההכנסות, 466 מיליון שקל מגיעים משירותי הסלולר, ירידה בשיעור של 5% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה שהסתכם ב-489 מיליון שקל. בפרטנר מסבירים כי הירידה נבעה בעיקרה מהמשך שחיקת המחירים כתוצאה מהתחרות המתמשכת בשוק.
במגזר הקווי, הכולל שירותי טלוויזיה, אינטרנט וטלפוניה, הסתכמו ההכנסות ב-202 מיליון שקל, עלייה של 4% בהשוואה לרבעון הראשון בשנה שעברה שהסתכם ב-194 מיליון שקל. הגידול בהכנסות נובע בעיקרו בהכנסות משירותי הטלוויזיה אשר קוזזו חלקית מקיטון בהכנסות משיחות בינלאומית.
הכנסות מציוד קצה הסתכמו ב-43 מיליון שקל לעומת 26 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, עלייה בשיעור של 65%. בפרטנר מציינים כי העלייה המשקפת נובעת מהגידול בכמות מכירות הציוד ושיפור בשיעור הרווחיות כתוצאה משינוי בתמהיל המכירות.
הרווח התפעולי הסתכם ב-32 מיליון שקל, ירידה של 70% בהשוואה ל-105 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2017. הרווח הנקי הסתכם ב-9 מיליון שקל, זאת בהשוואה לרווח של 64 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, ירידה בשיעור של 86%.
איציק בנבנישתי, מנכ"ל פרטנר: "פרטנר החלה את שנת 2018 בתנופה משמעותית. פריסת תשתית הסיבים האופטיים הואצה משמעותית, ובכוונתנו להגיע עד סוף השנה כבר ליותר ממחצית הערים בישראל. בסלולר, נרשם גידול עקבי במנויי ה-Post-Paid, כבר 11 רבעונים ברציפות, הנובע בין השאר מהצעות ערך הכוללות יתרונות בלעדיים כמו wifi calling, שיתוף הפעולה עם אפל מיוזיק".