אפי נכסים הציגה יציבות בהכנסות: העלייה התקזזה עם היחלשות היורו
חברת הנדל"ן המניב סיכמה את הרבעון השלישי של 2019 עם הכנסות מתואמות מדמי שכירות של 100.9 מיליון שקל - ירידה של 0.6% ביחס לרבעון המקביל; אפי נכסים הציגה שערוכים של 301 מיליון שקל בנכסי הנדל"ן להשקעה והנדל"ן להשקעה בהקמה
חברת הנדל"ן המניב אפי נכסים (לשעבר אפריקה נכסים) פירסמה הבוקר (ג') את דוחות הרבעון השלישי של 2019, שהראו ירידה קלה בהכנסות בעקבות התחזקות השקל.
- אלביט: זינוק של 23% בכנסות הרבעון ל-1.1 מיליארד דולר
- אלטשולר שחם גמל הציגה זינוק של 40% ברווח הרבעוני
- השפעת הריבית הנמוכה: הפסד של 90 מיליון שקל למנורה
אפי נכסים רשמה ירידה של 0.6% ב-NOI (הכנסות מתואמות מדמי שכירות) שהסתכם ב-100.9 מיליון שקל. החברה ציינה שבמהלך הרבעון נרשמו עלייה של כ-6% ב-NOI באירופה במונחי יורו ועלייה של כ-5% ב-NOI בישראל, אך העלייה קוזזה עם היחלשות היורו מול השקל.
בתשעת החודשים הראשונים של השנה צמח ב-NOI ב-4% ל-310.7 מיליון שקל. לפי אפי נכסים, הצמיחה התמתנה בעקבות היחלשות של היורו בכ-5% מול השקל במהלך התקופה.
החברה ציינה שקצב ה-NOI השנתי המתוקנן לאחר עסקת איירפורט סיטי בלגרד לשנת 2019 עומד על 450.9 מיליון שקל, נתון המגלם צמיחה של 9% אל מול ה-NOI בשנת 2018.
החברה סיכמה את הרבעון עם FFO (נתון מקביל לרווח נקי שמופיע בדוחות חברות נדל"ן) ריאלי (בנטרול רווחים מפעילות המגורים) של 41.3 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה עמד ה-FFO הריאלי על 127.7 מיליון שקל. אפי נכסים לא פירסמה את מספרי ההשוואה לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים ב-2018.
החברה ציינה שבהמשך להשלמת עסקת איירפורט סיטי בלגרד עודכן קצב ה-FFO השנתי המתוקנן ל-186.1 מיליון שקל, נתון המהווה עליה של כ-18% בהשוואה לנתון בשנת 2018 שעמד על 158 מיליון שקל.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות זינק ברבעון השלישי ב-305% ל-239 מיליון שקל לעומת 59 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה הקודמת. ההפרש נבע בעיקר משערוכים בהיקף 301 מיליון שקל במספר נכסי נדל"ן להשקעה ונדל"ן להשקעה בהקמה. השנה נרשמו השערוכים ברבעון השלישי, בעוד ב-2018 הם התבצעו ונרשמו ברבעון השני.
בין הנכסים שערכם עלה בשערוכים ניתן למנות את בניין המשרדים אפי קרלין בפראג אשר שוערך מעלה ב-64 מיליון שקל, פארק וייצמן בנס ציונה ששוערך מעלה ב-56 מיליון שקל וקניון קוטרוצ'ן ברומניה אשר שוערך מעלה ב-44 מיליון שקל. מנגד, בוצע שערוך שלילי של 23 מיליון שקל בבנייני המשרדים בפרוייקט BPV בבולגריה.
בתשעת החודשים הראשונים של 2019 עמד הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות על 294 מיליון שקל, ירידה לעומת רווח של 374 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
מנכ"ל החברה אבי ברזילי אמר כי "תוצאות הרבעון מביאות לידי ביטוי את הערך המשמעותי שיצרנו לאורך השנים בתיק הנכסים שלנו באירופה ובישראל. איכות התיק באה לידי ביטוי גם בביצועים התפעוליים אשר ממשיכים להיות חזקים. לאחרונה השלמנו את רכישת מלוא הבעלות על פרויקט איירפורט סיטי בבלגרד, ואנו ממשיכים לפעול להשלמת העסקה לרכישת פורטפוליו של משרדים ברומניה. האסטרטגיה שהתחלנו ליישם עם החלפת הבעלות שמה דגש על הרחבת פעילות הנדל"ן המניב לצד צמצום הפעילות בתחום המגורים למכירה ובתחום ה- BOT".
בחודש מרץ השנה רכשו ביג ומגה אור כ-13% ממניות אפי נכסים כל אחת, ביחד עם מספר גופים מוסדיים, כאשר בסך הכל מחזיקה כעת הקבוצה ביחד ב-51% ממניות החברה.