$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

כיל תסייע ברכישת ציוד רפואי בסין עבור משרד הביטחון ב-20 מיליון דולר

החברה פועלת לרכוש ציוד למאבק בנגיף הקורונה בהיקף של 20 מיליון דולר עבור המדינה בסין, המהווה את השוק העיקרי שלה, שהיקפו 800 מיליון דולר. עידן עופר: "ברור לכולם שבעוד מספר שבועות המצב הבריאותי יחמיר וההצטיידות חייבת להיות מהירה ויעילה"

גולן חזני 11:2227.03.20
המדינה, באמצעות משרד הבטחון, פועלת להשיג ציוד רפואי מסין באמצעות חברות ישראליות. לכלכליסט נודע כי כימיקלים לישראל (כיל), פועלת לרכש של ציוד רפואי למאבק בקורונה בהיקף של 20 מיליון דולר עבור משרד הבטחון.

 

 

 

צוותי עבודה מטעם משרד הבטחון, החשכ"ל ומשרד הבריאות מגבשים יחד עם בכירים מכיל את הרכישה, שצפויה להתבצע כבר בימים הקרובים ותכלול מטושים, ציוד מגן לצוות הרפואי וייתכן שגם מכונות הנשמה.

עידן עופר עידן עופר צילומים: בלומברג

 

כיל נשלטת בידי עידן עופר שאמר לכלכליסט: "ביקשתי מכיל להעמיד את תשתיות הרכש, התפעול והלוגיסטיקה בסין לטובת סיוע למשרד הבטחון והבריאות בהצטיידות החירום שלהם במלחמה נגד הקורונה. ברור לכולם שבעוד מספר שבועות המצב הבריאותי יחמיר וההצטיידות חייבת להיות מהירה ויעילה".

 

סין מהווה למעשה את השוק העיקרי של כיל, בכל תחומי הפעילות שלה. החברה מחזיקה בחמישה מפעלים ומעבדה ומשרדים ראשיים בשנחאי, כשהיקף המכירות שלה במדינה הן 800 מיליון דולר, 300 מהם באמצעות חברות בנות בסין.

 

עיקר מכירות האשלג של כיל הן לסין, והחברה אף מחזיקה במכרה אשלג תת קרקעי במדינה בתחום הפוספט. כיל מפיקה בסין יחד עם שותף מקומי יונן פוספט כימיקלס, במיזם של 300 מיליון דולר, ומספר מהעובדים שלה בסין הוא הגדול ביותר אחרי ישראל, כ-2,100 עובדים. כיל מחזיקה גם מתקני ייצור תרכובות ברום במדינה שמהווה יעד לרכישת ציוד רפואי היום מכל העולם, לאור התאוששותה ממשבר הקורונה.

 

בהקשר זה הוסיף עופר כי "כרגע, סין הפכה להיות ספק מוצרי החירום הבריאותיים כנגד הקורונה ולכן יש מכירות חיסול המוניות עם מדינות רבות שמתחרות על סחורה מועטה. שם המשחק זה נוכחות פיסית בסין ואני ביקשתי שהמנהלים שלנו בסין יגיעו פיסית למחסנים ולקווי הייצור ויפקחו שהמוצרים אכן מגיעים לישראל.

 

"במקביל, אני מפעיל את כל רשת הקשרים העסקית שלי בסין שאינה קשורה לכיל על מנת לאתר ולזהות גורמים שיכולים להבטיח לישראל עוד מוצרים רפואיים זמינים. זה נשמע מופרך, אך מלחמת הרכש וההצטיידות היא שם המשחק ומדובר בהצלת חיים". 

x