פרופ׳ חיים לוי: שלמה אליהו גרם לכאורה נזק של כ-330 מיליון שקל למגדל אחזקות
לוי, חתן פרס ישראל ומומחה למימון שהוא בעל מניות במגדל אחזקות, הכין לדבריו חוות דעת כלכלית בנושא ומבקש ממגדל אחזקות להגיש תביעה נגד שלמה אליהו על הנזקים
- ברקת לוחץ על שלמה אליהו להתפטר ומעכב את מינוי מוטי רוזן לדירקטור
- מגדלי היוקרה בכיכר המדינה: קרן ברקת וכלל ביטוח יממנו 1.75 מיליארד שקל
- גבי פיקר, המקורב לשלמה אליהו, התפטר מדירקטוריון מגדל ביטוח - מפנה מקום למוטי רוזן
לכלכליסט נודע כי הכלכלן פרופ׳ חיים לוי, חתן פרס ישראל ומומחה למימון, פנה לחברת מגדל אחזקות בדרישה להגיש תביעה נגד בעל השליטה במגדל, שלמה אליהו, בשל נזקים שגרמה לחברה התנהלותו האישית והחילופים הסיטוניים של מנהלים בכירים, מנכ״לים ויושבי ראש בחברת הביטוח.
לוי, שהוא בעל מניותבמגדל אחזקות והמיוצג בידי עו״ד זיו עירוני, הכין לדבריו חוות דעת כלכלית, האומדת את הנזק שנגרם לחברה בשל התנהלותו של אליהו ב-332.8 מיליון שקל.
במכתב ששלח היום (א') עירוני למגדל אחזקות, הוא מתאר שורה של כשלים, לטענתו, הנוגעים לחילופים הסיטוניים שביצע אליהו בצמרת חברת הביטוח, כולל של סמנכ״לים בכירים, מאז רכש את השליטה בשנת 2012.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
לטענתו, מאז 2016, נפתח פער תשואות משמעותי בין מניית מגדל אחזקות למניות חברות ביטוח אחרות, זאת בשל הטלטלות הניהוליות החוזרות ונשנות בצמרת מגדל, שמקורן בהתנהלותו של אליהו. אלה הגיעו לשיאן, לטענתו, בשני אירועים: הקמת "המטבחון של אליהו" בדצמבר 2018, שהביאה להתפטרותו של עודד שריג מתפקיד יו"ר מגדל, והניסיון להדיח את ניר גלעד באפריל האחרון מתפקיד יו"ר מגדל, מהלך שסוכל על ידי המפקח על הביטוח משה ברקת.
עירוני טוען, בהמשך לקביעותיו של המפקח על הביטוח משה ברקת במכתבו מיולי האחרון, כי מגדל מאופיינת בחוסר יציבות משמעותי בשדרה הניהולית הבכירה שלה, וכי בבדיקת הרשות נמצאו מספר אירועים שהעידו על תפקוד לקוי של בעל השליטה בניגוד לחובות המוטלות עליו מכוח החוק. לדברי עו״ד עירוני, התנהלותו של אליהו היא בלתי חוקית.
עירוני טוען עוד כי ״ברור מאליו שדירקטוריון חברת האחזקות פעל כאוטומט ושלא כדין בכך שנטל את סמכויות דירקטוריון חברת הביטוח, וזאת תוך היענות לדירקטיבה בלתי חוקית בעליל של בעל השליטה״.
עירוני טוען כי ״הדברים חמורים במיוחד באשר לדחציות רונית בודו ומירב בן כנען״. בודו ובן כנען נחשבות מקורבות לאליהו. עירוני מאשים כי בודו ובן כנען ״שכחו את תפקידן כדחציות, האמורות להגן על הציבור״ וכי הן ״הפכו לכלי שרת בידיו של בעל השליטה הפועל שלא כדין, ובכך הן שותפות מלאות לנזק שנגרם לחברת האחזקות״.
עירוני מאשים עוד כי אליהו ״מתנהל בחברת האחזקות ובחברת הביטוח מגדל משל היו חפצים פרטיים שלו, שניתן להזיזם ממקום למקום לפי גחמותיו״.
עו״ד עירוני מציע להעמיד את חוות הדעת הכלכלית של פרופ׳ לוי לרשותה של מגדל אחזקות, בכפוף לכך שהדירקטוריון יתחייב שהחברה תתבע את הסכום הנקוב בחוות הדעת מבעל השליטה.
לדבריו, אם החברה לא תיענה לבקשה תוך 45 יום, תודש לבית המשפט הכלכלי בתל אביב בקשה לתביעה נגזרת, כדי לאפשר לו לתבוע בשם החברה את בעל השליטה.
יצוין כי למרות מכתבו של ברקת מ-14 ביולי והמורה לאליהו להתפטר מאחד הדירקטוריונים - אחזקות או ביטוח - אליהו מסרב בשלב זה להיענות להוראותיו של ברקת. ברקת קבע במכתב כי הדירקטורים שהיו שותפים למהלכיו של אליהו, בהם אריה מינטקביץ', רונית בודו ומירב בן כנען, פעלו בצורה המעלה חשש להפרת חובת האמונים שלהם כלפי החברה ולפעילות בניגוד עניינים.
הנהלת מגדל סירבה להגיב על הדברים.