"מחירי הדירות באזור שדה דב לא יושפעו בעשור הקרוב מההחלטה לפנותו"
עו"ד שמואל שוב, המייצג בעלי קרקעות סמוכות לשדה דב, מעריך כי לא יבנו בשטח במשך שנים רבות, ומזהיר ממאבק ממושך של בעלי קרקע פרטיים. לדבריו, ועדות התכנון ממשיכות להתעלם מהפינוי העתידי של השדה
האם פינוי שדה דב יוביל לירידות מחירים בתל אביב? נציג בעלי הקרקעות באזור סבור כי העתיד הקרוב לא יושפע מהמהלך כלל.
- הממשלה אישרה את הסכם פינוי שדה דב עד 2018
- מתנגדים מבית: דיירי מגדלי נאמן נגד תוכנית הבנייה בחולות צפון ת"א
- פינוי שדה דב: המטוסים ימריאו, המחירים לא ינחתו
בשבוע שעבר התקבלה החלטת הממשלה לפנות את שדה התעופה. עו"ד שמואל שוב, שותף מנהל במשרד שוב ושות' המייצג בעלי קרקע באזור, אומר כי השאלה הגדולה כעת היא אם הפינוי יוביל לשינויים בתוכניות הסמוכות לשדה דב.
כל התוכניות באזור אושרו תחת הגבלת גובה בשל הקרבה לשדה דב. אם ייאלץ כל בעל קרקע לבקש לשנות את תוכנית הבנייה באופ אישי, התהליך ייארך שנים רבות ועשוי להקפיא את התוכנית. שוב סבור כי מהלך ממשלתי כולל לשינוי התוכנית יקדם את הבנייה וימנע קיפאון.
"לאור החלטת הממשלה על מוסדות התכנון לתת לכך את הדעת ולבחון כיצד ניתן לערוך שינויים בתוכניות ולהוסיף זכויות לבעלי הקרקע מבלי לעכב באופן משמעותי את קידום ההליכים לקראת הבנייה העתידית", אומר שוב. הוא מעריך שבאמצעות תוספת זכויות לתוכניות שכבר אושרו, ניתן יהיה לייצר מהר יותר מלאי של דירות. "בניית מתחמים בבנייה נמוכה עקב השדה לא תאפשר תיקון והגדלת הזכויות אף לאחר מכן", אומר שוב.
לדבריו, למרות החלטת הממשלה ניתן לראות כי ועדות התכנון ממשיכות להתעלם מהפינוי העתידי של השדה. שוב מציג בעניין זה את החלטת הוועדה המחוזית במשרד הפנים בתל אביב לאשר את תוכנית 3388 א'. התוכנית חלה על שטח של כ-190 דונם מצפון לגוש הגדול ובין הרחובות לוי אשכול והמשכו המתוכנן של רחוב אבן גבירול. התוכנית כוללת הוראות
מפורטות להקמת 1,117 יחידות דיור, 3450 מ"ר שטחי מסחר ו-2,830 מ"ר של שטחי משרדים, שטחים ציבוריים פתוחים, שטחי ציבור ומתקנים הנדסיים.
"הצפיפות שבה ייבנה המתחם לפי התוכנית הינה של כ-6 יחידות לדונם ברוטו, הנחשבת לצפיפות נמוכה שנקבעה בגלל הסמיכות של שדה דב. גובה הבניינים בתוכנית מדורג ממערב למזרח בהתאם למגבלות הבנייה לגובה הנובעות ממגבלות שדה התעופה", אומר שוב, ומוסיף כי "בעלי הקרקעות פנו ליו"ר הוועדה המחוזית בבקשה לערער על התוכנית למועצה הארצית, אולם הוועדה דחתה את בקשתם בטענה שההסכם אינו מייתר את התוכנית שעודה נכונה, ולדבריהם אין בכך כדי למנוע תוספת זכויות בעתיד, לאחר פינוי השדה".
שוב סבור כי "גם אם השטח יפונה מחר, הרי שהתהליך של יצירת תוכנית, הפקדתה ואישורה בוועדות התכנון, לרבות השלבים של שמיעת התנגדויות והליך של איחוד וחלוקה בין הבעלים, ייקח לפחות עשור". לכן הוא גם מעריך שלא תהיה השפעה על מחירי הדירות. "הליך של יצירת תוכנית ואישורה בישראל נמשך שנים רבות ולכן ההבטחות היום לירידת מחירים כתוצאה מבניית הדירות לא תבוא לידי ביטוי בשטח בעשור הקרוב", הוא מסכם.