$
חדשות נדל

מחיר פסילת 12 העמותות החרדיות בחריש: 56 מיליון שקל

העמותות החרדיות הגישו עתירה נגד פסילתן. היזמים שזכו לא מתכוונים לסגור "דילים" עם החרדים, וצפויים לשווק דירות 4 חדרים במחיר של כ־800 אלף שקל

דותן לוי 09:1418.02.13

פסילת 12 העמותות החרדיות מזכייה במכרז בחריש תוביל לאובדן הכנסה לקופת המדינה בהיקף של 56 מיליון שקל, כך עולה מהעתירה המינהלית אשר הגישו העמותות החרדיות לבית המשפט המחוזי בחיפה בעקבות פסילתן. בעתירה דורשות העמותות ממינהל מקרקעי ישראל לבטל את ההחלטה על פסילת העמותות או לחלופין לפסול גם את יתר העמותות ובמקביל לפרסם מחדש את המכרז.  

העמותות נפסלו על ידי ועדת המכרזים של המינהל מכיוון שפעלו כגוף אחד. לטענת המינהל, חבריהן התאגדו בניגוד לחוק. מאחר שמרבית העמותות החרדיות הגישו הצעות גבוהות יחסית, קודמו ברשימה כמה יזמים ועמותות שלא היו אמורים לזכות במכרז.

 

"הפסילה קלושה, תג המחיר יקר"

 

בעתירה שהגישו החרדים נטען כי "נוכח טעמי הפסלות הכה קלושים, כה חיוורים, הכרח הוא להניף בפני בית המשפט הנכבד את שלט המחיר. הכרח הוא להציג את תג המחיר היקר - עשרות מיליוני שקלים, שכך סתם ייגרעו מקופת המדינה - כסממן נוסף, וחשוב ביותר, המבליט עד כמה חסרת סבירות, ובאופן קיצוני, החלטת הפסלות", לשון העתירה.

 

חריש חריש צילום: אלעד גרשגורן

 

לפי הטבלה שמופיעה בעתירה ומציינת את ההפרשים בין כל הצעה להצעה, ההפרש הגדול הוא בין הצעה של עמותת "משכנות זבולון" שנפסלה לבין ההצעה של חברת אשדר שהיא ההצעה הגבוהה שהוגשה אחריה. בעוד החרדים הגישו הצעה למתחם שבו 490 יח"ד בתמורה ל־21.35 מיליון שקל, הצעתה של חברת אשדר שהיתה הגבוהה ביותר מיד לאחר זו של העמותה עמדה על 1.7 מיליון שקל בלבד - הפרש של כ־19.6 מיליון שקל. בכל אחת מ־12 ההצעות נרשם פער בין ההצעה שנפסלה להצעה הזוכה.

 

בתוך כך, היזמים הגדולים שזכו במכרזים לכ־2,500 יחידות דיור בחריש לא יחברו אל העמותות החרדיות ומתכוונים לפעול יחד לשיווק המתחם במחירים של כ־800 אלף שקל לדירה. המהלך יבוצע באמצעות מרכז הבנייה הישראלי בתוך כארבעה חודשים כאשר החברות יסיימו את שלב התכנון הראשוני.

 

סיור של חברת באמונה בחריש. "דווקא רצינו שהחרדים יזכו" סיור של חברת באמונה בחריש. "דווקא רצינו שהחרדים יזכו" צילום: אלי ברק

 

המחיר שנקבע כיעד יאפשר למשוך זוגות שאינם יכולים לרכוש דירה בחדרה או בפרדס חנה הסמוכות, שבהן מחירי דירות 4 חדרים עומדים על כמיליון שקל, תוך הדגשה כי מדובר במרכז הארץ. עד לאחרונה החברות הגדולות העדיפו לשמור על עמימות בכל הנוגע לזהות הרוכשים ומיעטו לדבר על כך; מנגד, השר אטיאס אמר בראיונות לכלי תקשורת חרדיים כי חלק גדול מהיזמים ניגשו מטעם העמותות כך שבכל מקרה חריש תהיה חרדית.

 

"במקרה הכי גרוע נמכור לחרדים"

 

"אנחנו לא שמחים לאיד על פסילת העמותות החרדיות, דווקא רצינו שהן יזכו", כך אומר ישראל זעירא, מנכ"ל חברת באמונה שהיא היזם הגדול ביותר במתחם, לאור זכייתם במתחמים ל־950 יחידות דיור. לאחרונה ארגנה החברה כנס רוכשי דירות במושב הדתי כפר פינס שאליו הגיעו כ־750 איש. לפי החברה, בשלב זה הם מרחיבים את מאגר הרוכשים בכ־20% זאת מתוך הנחה שניתן יהיה במסגרות הקלות להגדיל את היקף יחידות הדיור. במקביל מנכ"ל באמונה אמר בכנס כי בכוונת החברה לעמוד בדקדקנות במחיר היעד של 660 אלף שקל לדירת 4 חדרים. אחת ההערכות הן כי אחוז חובשי הכיפות הסרוגות יעלה בהתמדה בעיר. כבר היום מספרם עומד על פי הערכות זהירות על כ־1,000 רוכשי דירות -למעלה ממחצית מהרוכשים במסגרת העמותות השונות.

 

זוג צעירים בני 22 מהמגזר הדתי־לאומי שהשתתפו בכנס אמרו ל"כלכליסט" כי אינם חוששים מהקהל החרדי, "במקרה הכי גרוע אם החרדים יגיעו בהמוניהם נמכור להם את הדירה שלנו, אבל אנחנו לא חושבים שזה יקרה כי המחירים כבר עולים ובסוף הם לא יוכלו לעמוד במחיר". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x