המינהל ביטל את המכרז בקיבוץ נווה ים
לפני כחודש הודיע הקיבוץ למשרד השיכון כי יתקשה לעמוד בעלויות הפיתוח ובעקבות זאת הוקפאה ההרחבה; כשהבינו המינהל ומשרד השיכון כי הפתרון לא נמצא באופק, הודיעו על ביטול מוחלט
המכרז להרחבת קיבוץ נווה ים, שהיה אמור להיסגר להצעות לפני כחודש, בוטל על ידי מינהל מקרקעי ישראל. בסמוך למועד סגירת המכרז, הודיע המינהל כי המכרז הוקפא. מבדיקת "כלכליסט" עלה כי ההקפאה נובעת מהקשיים הכלכליים שבהם נתון הקיבוץ, אשר אינם מאפשרים להם לשלם עבור פיתוח תשתיות בתוך הקיבוץ.
- המינהל הקפיא את הרחבת נווה ים
- עשרות קיבוצים ומושבים מאיימים: אין ועדת קבלה? אין הרחבה
- הקיבוץ הגיע ל-2012 עשיר יותר וזקן יותר
המינהל יחד עם משרד השיכון מועצת חוף הכרמל והקיבוץ ניסו להבין האם ניתן לגשר על הפערים הכספיים אשר עצרו את המכרז, אך כשהבינו כי הפתרון לא נראה באופק, הודיעו כי המכרז מבוטל.
בזמן ההקפאה, גורם בקיבוץ אמר כי החברים עדיין לא חתמו על הסכם הפיתוח הפנימי של הקיבוץ. כיוון שפיתוח
התשתיות בקיבוץ צריך לשמש בעתיד גם את שכונת ההרחבה, הוחלט לעת עתה להקפיא את המכרז.
לפי הקיבוץ, ההסכם שנרקם בין הקיבוץ לחברת בתי העמק, שבה שותפים איש העסקים דני דנקנר והיזם דוד כרפיס, לפירוק כפר הנופש, היה אמור להכניס לקופת הקיבוץ כמה מיליוני שקלים. עם זאת, באחרונה הצביעו חברי הקיבוץ נגד ההסכם עם בתי העמק, שהכספים ממנו היו אמורים לממן בין השאר את פיתוח התשתיות בקיבוץ הוותיק.
המכרז שפרסם המינהל להרחבה בנווה ים כלל כ־126 מגרשים של 300–400 מ"ר כל אחד. במקביל למכרז זה מתוכננת הגדלה של הקיבוץ ב־40 מגרשים. מינהל מקרקעי ישראל אמנם מוביל את מכרז ההרחבה, אך משרד השיכון הוא האחראי על יישום תוכנית פיתוח התשתיות לקיבוץ ולהרחבה, שעלותה עומדת על כ־350 אלף שקל למגרש בממוצע. בניגוד למצב בהרחבות אחרות, תוכנית הפיתוח להרחבה מתבצעת ללא עזרת הקיבוץ או המועצה האזורית חוף הכרמל.
עו"ד צבי סיגל ממשרד גושן גושן סיגל, שבדק את המכרז עבור מספר לקוחות, סיפר כי לאורך הדרך קשה היה להתעלם מכך שהגופים אשר ניהלו את המכרז לא היו מתואמים בניהם. "איש לא דיבר עם הקיבוץ כדי לוודא שהם יכולים לעמוד בעלויות הפיתוח וברגע שהבינו שאי אפשר לעשות מימון ביניים לסכומי העתק שכרוכים בפיתוח ביטלו את המכרז", אמר סיגל.