פרסום ראשון
בעקבות חשיפת "כלכליסט": בוטל הדיון בקרקעות התעשייה של הטייקונים
מועצת מקרקעי ישראל הייתה אמורה לדון מחר בהחלטה שתאפשר לחברות המחזיקות בשטחי תעשייה נרחבים, בהן חברות בשליטת משפחת דנקנר ואריסון, לבנות עליהם בנייני מגורים בפטור ממכרז. ההצעה ירדה מסדר היום לאחר חשיפת "כלכליסט"
מועצת מקרקעי ישראל לא תדון מחר בהחלטה על בריכות המלח בהמשך לפסיקת בבג"ץ בעניין הקרקעות של דני דנקנר בעתלית ובאילת. הדיון שהיה אמור להתקיים נוגע לקביעת הכללים לשינוי ייעוד בקרקעות גדולות מתעשייה למגורים והוא צפוי להשפיע על חברות גדולות נוספות מלבד החברה שבשליטת משפחת דנקנר. ל"כלכליסט" נודע כי שלשה ימים בלבד לאחר חשיפת ההטבות שהמדינה צפויה להעניק לחברות במידה והצעת ההחלטה תאושר, היא ירדה מסדר היום.
- "ילדיו של דני דנקנר אינם חסרי קורת גג"
- שני עותקים של מסמך נתניהו במינהל, האחד חתום השני לא
- דני דנקנר: "המדינה פועלת באופן דורסני"
כפי שנחשף ב"כלכליסט" ביום חמישי, מועצת מקרקעי ישראל אמורה היתה לדון מחר בהצעת החלטה הקובעת כללים לשינוי ייעוד למגורים של מגרשים גדולים, ובהטבות שיינתנו לחברות המחזיקות בשטחים נרחבים, העולים על 20 דונם.
הצעת ההחלטה היא תוצר של פסיקה בבג"ץ בעניין בריכות המלח בעתלית ובאילת, שהוגש לאחר שנחתם הסכם בין מינהל מקרקעי ישראל לחברת המלח של משפחת דנקנר ב־2003, חוזה שהעניק לחברת המלח זכויות בנייה בשטח הבריכות, תוך שינוי ייעודן מתעשייה למגורים. בעוד כשבועיים יתקיים דיון בבג"ץ בעתירה שעדיין עומדת ותלויה נגד ההסכם.
ההצעה, שמיטיבה ברובה עם החברות הגדולות, התייחסה למגרשים גדולים, ריקים ברובם, שרק 40% או פחות משטחם הם בנויים. הרעיון היה לתת ליזמים לבנות על הקרקע דירות מבלי לגשת למכרז על הקרקע שאותם הם חוכרים מהמדינה לשם קיום ייעוד אחר - תעסוקה. מתוך 50 הדונמים הראשונים יוכל היזם לרכוש 20% (לפי שווי הקרקע בייעוד הקיים, כלומר לא בייעוד היקר יותר - למגורים); מתוך 50 הדונמים הבאים - 10%; ו־5% מהשטחים שגודלם יותר מ־100 דונם.
עם זאת, משמעות ההחלטה היתה שהמדינה תוכל גם להחזיר אליה חלקים מהשטח שכיום בבעלותה חברת תעשיות המלח של קבוצת אריסון, באם ישונה ייעודו למגורים. כעת, כאמור, בוטל הדיון המתוכנן והצעת ההחלטה תיבחן מחדש.