$
חדשות נדל

השוק עדיין מחכה לקונה

במקביל למו"מ עם קנדה ישראל, בעלות השוק הסיטונאי במגעים עם עוד גורמים. המחיר יחייב את הרוכשת למכור דירה ב־2 מיליון שקל בממוצע

עינת פז-פרנקל 08:0021.11.13

בעלות השוק הסיטונאי לשעבר בתל אביב מקיימות מגעים עם חברות נדל"ן נוספות, לאחר שעבר יותר מחודש ועסקת הענק בהיקף של כ־745 מיליון שקל עם קנדה ישראל טרם נחתמה. כך נודע ל"כלכליסט". ב־15 באוקטובר דיווחה קנדה ישראל שהיא מנהלת מגעים לרכישת מגרש לשני מגדלים (מתוך ארבעה) במתחם השוק הסיטונאי הישן מאת קבוצה בראשות תנובה ועיריית תל אביב.

 

השוק הסיטונאי. מתקשים לסגור השוק הסיטונאי. מתקשים לסגור צילום: עמית שעל

 

העסקה בנויה כך שקרקע למגדל אחד תירכש תמורת 365 מיליון שקל, ובנוסף תרכוש החברה אופציה למגרש שני ב־380 מיליון שקל. בסך הכל מדובר בקרקע ל־592 דירות, או 1.26 מיליון שקל בממוצע לקרקע ליחידת דיור, מחיר שמחייב את היזמים למכור דירות בכ־2 מיליון שקל בממוצע כדי להחזיר את עלויות הבנייה.

 

בחלק הראשון של מתחם השוק הסיטונאי מקימות גינדי השקעות ורבוע כחול נדל"ן 720 יחידות דיור וקניון.

 

תנובה מעוניינת למכור את שטח השוק הסיטונאי לפני הנפקתה הקרובה, ובעלות הקרקע אף "מחויבות להליך מכירה משותף עד 2013", כפי שנכתב בדו"ח של מבטח שמיר, בעלת עניין בתנובה. אך לפי שעה לא עלה בידי מוכרות הקרקע - שהעלו את המחיר למגרש אחד ב־10% בתוך חצי שנה מ־333 מיליון שקל ל־365 מיליון שקל - לסגור עסקה. במאי הוענק לגינדי השקעות חודש לניהול מו"מ בלעדי על המגרש הנוסף בשוק הסיטונאי, אך המגעים אז לא הבשילו לכדי עסקה. כזכור, תנובה פרסמה את המכרז למגרש זה כבר לפני שנתיים וחצי, ומאז החברה מנסה למכור אותו ב"חתיכות".

 

קנדה ישראל מסרה בתגובה שהמגעים עמה עדיין מתקיימים. עיריית תל אביב מסרה כי מוכרות הקרקע "נמצאות במו"מ מול קבוצות שונות. טרם נבחר זוכה במכרז וטרם נחתם הסכם". קרן אייפקס, בעלת השליטה בתנובה, סירבה להגיב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x