ליברמן על מיסוי הנדל"ן: "כל החלטה מוסיפה חטא על פשע"
שר החוץ דיבר בכנס ארגון הקבלנים וקרא להגדלת ההיצע ולפישוט הבירוקרטיה; לדבריו, "הבנאי הכי רציני במדינת ישראל היה הורדוס אבל לא היו לו מגבלות"
- שר הפנים אישר: הוועדות המקומיות יוכלו להוסיף 10% לכל פרויקט בנייה
- התקדמות תוכניות הדיור: הממשלה תשתף פעולה עם השלטון המקומי
- אושרה תוכנית לבניית 35 אלף יחידות דיור בתל אביב
ליברמן התייחס לבירוקרטיה הנדרשת לבנייה בישראל ואמר בבדיחות הדעת, "הבנאי הכי רציני במדינת ישראל היה הורדוס אבל לא היו לו מגבלות, לא הייתה לו רגולציה לא חוק תכנון ובניין והוא לא הזדקק לעובדים זרים. היום הכל שונה, בתנאים של היום לבנות מוביל ארצי זו משימה בלתי אפשרית וגם כשרצינו לבצע פרויקטים גדולים כדי לחתוך את הבירוקרטיה נדרשנו לחוקק חקיקה מיוחדת. צריך לחשוב איך מתגברים על מחסומי הבירוקרטיה ועל איך מתמודדים עם כל הגופים שמתנגדים".
כנשאל על המיסוי הגבוה שהוטל על יהודים תושבי חוץ שמבקשים לרכוש דירה בישראל אמר ליברמן כי "ההחלטות היחידות שאנחנו צריכים לקבל בתחום הדיור הם בהגדלת ההיצע, פישוט תהליכים ובירוקרטיה, כל החלטה של מיסוי מוסיפה חטא על פשע ולא עושה שום דבר. אני מסכים שמיסוי על תושבי חוץ הוא מיותר אבל אני בטוח שחלק מהקולגות שלי לא חושבים ככה ויש כאן גם עניין של פופוליזם".
בנוגע לעובדים הזרים אמר שר החוץ כי "אני לא מכיר אמא יהודיה שחולמת שהבן שלה יהיה כל החיים פועל בניין או פועל בחקלאות, יש כאן בעיה מובנית ואנחנו זקוקים לפועלים זרים. על כל פועל זר יש 3 יהודים שמרוויחים. אני ער לבעיה הזו יותר מ-20 שנה. כל עוד שאנחנו מדברים על שינוי שיטת הממשל ויש חסם שמונע מאיתנו את פיתרון הבעיות. אצלנו לכל שר יש מדיניות משלו וזה חלק מהבעיה אבל להגיד שאני רואה פתרון מהיר - זו אשליה".
בהמשך נגע ליברמן ביכולת של ישראל לנהל מדיניות חוץ בעידן שונה. לדבריו, "נכשלנו בהסברה, אנחנו לא יודעים להסביר כי אנחנו לא משקיעים בכך כסף. קח את המוצר הכי טוב, אם אתה לא משווק אותו נכון ובעטיפה נכונה לא תמכור אותו. מדינת ישראל משקיעה במיתוג פחות מההשקעה בתקציב של מילקי. ההשקעה בפרסום ושיווק של המדינה היא בהגזמה 50 מיליון שקל לשנה בכל העולם". בנושא האיראני אמר ליברמן כי "אנחנו נדע להתמודד עם האיום האריאני גם אם נישאר לבד".
עוד דיבר ליברמן על השלום עם הפלשתינאים ואמר כי "אי אפשר לדבר היום על הסדר מדיני כשהמזרח התיכון בוער והליגה הערבית לא קיימת. זה כמו להתחיל לשים יסודות לבניין חדש בעיצומה של רעידת אדמה".