$
חדשות נדל

גם זוגות ללא ילדים ורווקים יוכלו ליהנות מ-0% מע"מ ברכישת דירה ראשונה

זאת בתנאי שאחד מבני הזוג או הרווק המעוניין בהטבה עבר את גיל 35, כך עולה מהצעת ההחלטה שהגיש הערב משרד האוצר למזכירות הממשלה

שאול אמסטרדמסקי 20:1120.03.14

לא רק זוגות צעירים עם ילדים יוכלו ליהנות מההטבה של רכישת דירה ראשונה עם 0% מע"מ, אלא גם רווקים או זוגות צעירים ללא ילדים, זאת בתנאי שאחד מבני הזוג עבר את גיל 35 - כך עולה מנוסח ההצעה שהעביר בעניין משרד האוצר הערב (ה') למזכירות הממשלה.

 

 

 

לפי ההצעה, גם זוגות צעירים שהם ידועים בציבור ולא נשואים יוכלו ליהנות מההטבה, זאת בתנאי שאחד מבני הזוג לפחות שירת בצבא או בשירות לאומי (שירות של שנה לפחות לנשים ושנה וחצי לפחות לגברים).

 

יאיר לפיד יאיר לפיד צילום: עמית שעל

 

עוד עולה מעיון בהצעה כי במהלך חמש השנים הראשונות מרכישת הדירה בני הזוג לא יוכלו למכור אותה - אחרת יצטרכו להשיב את ההנחה שקיבלו - אולם הם בהחלט יוכלו להשכיר אותה במהלך חמש השנים הללו מבלי לאבד את ההטבה.

 

ההטבה תוגבל עבור דירות שמחירן הוא עד 1.6 מיליון שקל, על פי מדידת המחיר הממוצע באזור שבו נמצאת הדירה. את המחיר הממוצע יחשב השמאי הממשלתי במשרד המשפטים על בסיס נתונים של רשות המסים, והוא יפרסם את המחירים האזוריים באתר אינטרנט מיוחד לצורך הנושא. בשביל להשלים את התמונה מוצע כי שר האוצר יגדיר בהמשך את גודל הדירות שעליהן תחול התוכנית החדשה.

 

משרד האוצר מעריך כי עלות התוכנית היא 2 מיליארד שקל בשנה, אולם בסייג חשוב - בהנחה שהציבור לא ישנה את התנהגותו בעקבות התוכנית. אם הציבור ישנה את ההתנהגותו - כלומר יגדיל את הביקוש לדירות חדשות בצורה משמעותית - ייתכן מאוד שהעלות השנתית תהיה גבוהה יותר. בהצעה כותב משרד האוצר במפורש כי מטרתה להוזיל את מחירי הדירות "בטווח הקצר".

 

להצעת משרד האוצר, שתעלה לדיון בישיבת קבינט הדיור בראשות שר האוצר ביום שני הקרוב, לא מצורפת משום מה התייחסותו של שר השיכון, אורי אריאל. זאת למרות שבמהלך השבוע החולף התבטא אריאל, החבר גם הוא בקבינט הדיור, נגד פרטי התוכנית, בטענה כי היא מצומצמת מדי. לטענת אריאל, יש להרחיב את התוכנית כך שתחול גם על מי שלא שירתו בצבא, ושתפנה גם לאוכלוסיית משפרי הדיור ולא רק הזוגות הצעירים.

 

להצעת מצורפת התייחסותו של היועץ המשפטי במשרד האוצר, עו"ד יואל בריס, שמתייחס בדבריו בעיקר לעובדה כי התוכנית תחול רק על יוצאי צבא. לדברי היועץ המשפטי, "קביעת קריטריון השירות הצבאי או הלאומי מעוררת שאלות חוקתיות כגון שאלת הפגיעה בזכות לשוויון". עם זאת, במשך כמה פסקאות של לוליינות משפטית, מסביר היועץ המשפטי של משרד האוצר כי "לא כל העדפה של יוצאי צבא היא אפלייה פסולה...שכן חוסר היכולת של המשרתים בצבא ובשירות הלאומי לעבוד ולהשתכר למחייתם משפיע לרעה על מצבם הכלכלי לאורך כל שנות עבודתם, וגורם להם לחיסרון כיס ניכר...לכן אין מניעה לעגן הסדר כזה בחקיקה בכנסת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x