בלעדי לכלכליסט
האוצר מעוניין להעביר 30 מיליון שקל לפינוי־בינוי בירושלים
הממשלה תדון בשבוע הבא בהצעת החלטה של משרד האוצר, שלפיה משרדי הבינוי והשיכון והאוצר יסייעו לעיריית ירושלים במימון פרויקטים של פינוי־בינוי בשנים 2020–2017. המטרה: לעודד אוכלוסייה צעירה להישאר בעיר ולמנוע הגירה שלילית
הממשלה צפויה לדון בישיבתה בשבוע הבא בהצעת החלטה של משרד האוצר לסייע לעיריית ירושלים בקידום פרויקטים של פינוי־בינוי, באמצעות תקציב של 30 מיליון שקל. הסיוע צפוי לייצר היצע דירות חדש בבירה בהיקף של כ־1,000 יחידות דיור, כך עולה מההצעה להחלטה שהגיעה לידי "כלכליסט". בהצעה נכתב כי הסיוע נועד "לעודד אוכלוסייה צעירה ויצרנית להמשיך לחיות בירושלים, ולהקטין את מגמת ההגירה השלילית מהעיר".
- "100 אלף יח"ד זמינות במרכז בפינוי־בינוי, והמדינה מתמהמהת"
- התחדשנות עירונית: דרוש שילוב כוחות
- בממשלה מצפים שתוכנית בינוי-פינוי-בינוי תממן את עצמה
הצעת ההחלטה עולה לדיון במסגרת פעילויות הממשלה לקידום פיתוח ירושלים בהתאם לסעיף 4 בחוק יסוד: ירושלים בירת ישראל, הקבוע כי לעיר הבירה יינתנו עדיפויות מיוחדות בפעילויות של רשויות המדינה.
מטרת החלטת הממשלה, אם תתקבל, היא לסייע לעיריית ירושלים בפרויקט ניסיוני, שבמסגרתו ייבחרו מתחמים להתחדשות עירונית שיגדילו את היצע הדיור. סכום הסיוע לכל יחידת דיור שתתפנה לא יעלה על 80 אלף שקל, ויתבצע באישור אגף התקציבים במשרד האוצר ובשיתוף משרד הבינוי והשיכון. מסגרת התקציב המאושרת לביצוע החלטה זו תעמוד על 30 מיליון שקל לשנים 2020-2017, כאשר משרד האוצר יקצה 20 מיליון שקל, ומשרד השיכון יקצה עוד 10 מיליון שקל.
שכונת גוננים בירושלים נבחרה כפיילוט למודל הסיוע הממשלתי בקידום התחדשות עירונית, מפני שקיימות בשטחה תכניות מתאר לפינוי־בינוי.
מהצעת ההחלטה עולה עוד כי "הממשלה רושמת בפניה את החלטת מועצת עיריית ירושלים לפטור מהיטל השבחה פרויקטי התחדשות עירונית אשר ימומשו עד לשנת 2021". כזכור, בראשית השנה החליטה עיריית ירושלים לפטור פרויקטים של פינוי־בינוי מהיטל השבחה למשך שבע שנים.
"עתודות הקרקע הציבוריות בעיר מצטמצמות והולכות", נכתב בדברי ההסבר להצעת ההחלטה, "ולכן פועלת הממשלה לפיתוח העיר, בין היתר בתחום של הגדלת היצע הדיור. מוצע בהחלטה זו לסייע לעיריית ירושלים בביצוע פעולות של פיתוח והשבחת המרחב הציבורי באחת השכונות המיועדות למימוש פרויקטים של התחדשות עירונית, במטרה לעודד ולתמרץ הליכים של פינוי־בינוי, ועל ידי כך להביא להגדלת היצע המגורים בשכונה ובעיר כולה".