$
חדשות נדל

לא ממתינים לממשלה: אפליקציה חדשה רוצה לעשות סדר בשוק השכירות

האפליקציה נותנת פלטפורמה לחלוק מידע רחב על מצבן של דירות, בכדי לתת לשוכרים תמונה אמיתית של הדירה. דפני ליף, השותפה במיזם: "המטרה שלנו היא לייצר מידע זמין, כך שניתן יהיה להיזהר מבעלי דירות שמעלים מחירים ולא דואגים לשיפוץ ותיקונים בדירה"

אביב גוטר 13:1716.05.16
"אנחנו מציגים אפליקציה שתשנה את שוק השכירות בישראל, אנחנו רוצים ליצור שוק שכירות שקוף יותר, הוגן יותר, להקטין את האסימטריה למינימום האפשרי. בעזרת כלי טכנולוגי אנחנו מנסים לעשות את מה שכרגע המדינה לא עושה בעצמה וזה ליצור שוק שכירות הוגן לשני מיליון ישראלים", כך אמר גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים, בהשקת אפליקציית פיירי, מיזם משותף להתאחדות הסטודנטים, דפני ליף ויזמים פרטיים.

 

האפליקציה מציעה נתונים על אלפי דירות ובעצם מציעה להחליף את ההצעה על הקמת רשם שכירויות. האפליקציה מבוססת על חכמת ההמון ומנגישה למשתמשים את תנאי החוזה בכל דירה, היסטוריית המחירים על מצב הדירה, תשלומים שונים כמו ארנונה וועד בית, האם הדירה חדשה משופצת או ישנה, האם יש רהיטים או מכשירי חשמל שבעל הדירה מספק לדיירים ועוד. בנוסף השוכרים יוכלו לדרג את בעל הדירה, מצב התחזוקה של הדירה, השכנים ואת הדירה בכללותה. בתחזוקה ניתן לרשום מה מצב החשמל, אינסטלציה, שירותים ועוד דברים חשובים שרוצים לברר לפני כניסה לחוזה ארוך טווח.

 

דפני ליף דפני ליף צילום: שלומי מזרחי צילום והפקה

 

התאחדות הסטודנטים בנתה שלושה מדדים לשכירות הוגנת: מחיר השכירות עלה בהתאם לגובה המדד או פחות, משך תקופת השכירות היא שלוש שנים או יותר, הצדדים משתמשים בחוזה שכירות המומלץ של ההתאחדות. בעל דירה שעומד בכל המדדים הללו יקבל סימון מיוחד כך שמשתמשים נוספים יוכלו לדעת שמדובר במשכיר הגון.

 

ארדיטי הוסיף: "אנחנו עושים ניסוי חברתי ענק בסגנון Airbnb וזה לבקש מהדיירים לדעת מה קורה בתוך הדירה שלהם. לא בטוח שלמישהו יש תמריץ כי הוא לא מקבל שום תועלת מכך אבל אנחנו מקווים שבעתיד כולם יבינו שבאמצעות פירוט מידע יוכלו לעזור ולשפר את איכות החיים. אנחנו מציעים פלטפורמה ארצית נוחה יותר שתספק מידע גם 3-5 שנים אחרונה. בין היתר אנחנו רוצים לתת בלי קשר חוזה שכירות מומלץ".

 

ארדיטי גם התייחס לכך שחוק שכירות הוגנת תקוע כבר שנתיים ואינו מתקדם: "מדובר בהשקה מאוד עצובה, אנחנו חמש שנים מהמחאה החברתית, היו שלוש ממשלות וחוק שוויון בנטל חוקק ובוטל, וחוק שכירות הוגנת שכבר עבר בוועדת שרים לחקיקה תקוע עוד במשרדי הממשלה. במשך השנים לא נמצאו 61 ח"כים שישימו את האינטרסים שלהם בצד כדי לשרת את הציבור של שני מיליון השוכרים. כנראה שהם לא שווים מנדטורית מאחר שלא ניתן לאחד אותם סביב הנושא. אנחנו מנסים ליצור את זה מהשטח ולאגד את השוכרים תחת קורת גג אחת. אנחנו מאמינים שאזרחים צריכים לבוא ולקחת אחריות ואנחנו נותנים להם את הפלטפורמה הזאת שבתקווה תצליח לאזן את שוק השכירות".

 

יאיר בראל ואיתי סלע, מיזמי אפליקציית FAIRI הוסיפו: "היום אתה יכול לחתום על חוזה ולגלות בדיעבד שאתה משלם יותר מהשכנים, שיש בעיה בצנרת או שבעל הבית מעלה את שכר הדירה בכל שנה. המטרה של פיירי היא לספק מידע מקיף על דירות להשכרה וסביבת המגורים. אנו שואפים להפחית את גורם ההפתעה לציבור השוכרים ולתת תמונה כמה שיותר מלאה בנוגע לדירה".

 

דפני ליף סיכמה ואמרה: "אם מישהו היה אומר שבתום המחאה החברתית הייתי עומדת מאחורי באנר של אפליקציה לא הייתי מבינה מה הרעיון. בתור פעילה של יותר משנתיים לקידום חוק שכירות הוגנת יש נטייה להסתכל על כלים טכנולוגיים כעל משהו שיווקי וזוהר אבל אפילו בווייז אנשים משתפים וזו דוגמה שמוכיחה את עצמה. כל מי שמכיר את הצעת החוק יודע שהוא דורש מרשם שכירויות ויודע שאינפורמציה מייצרת איזון במשא ומתן. המטרה שלנו היא לייצר ידע זמין, אם למשל חצי מיליון שוכרים היו משתפים מידע הייתה נוצרת היסטוריה ואדע בתור שוכרת לדעת מי בעל בית הגון ואדע להיזהר מבעלי דירות שמעלים מחירים ולא דואגים לשיפוץ ותיקונים בדירה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x