$
ספורט ופוליטיקה

26 הענפים האולימפיים יקבלו 522 מיליון דולר מה-IOC

26 הענפים שיתחרו בלונדון 2012 יהנו מרווחי הוועד האולימפי הבינלאומי. מדובר בעלייה ניכרת בהשוואה לסכום שחולק באולימפיאדת בייג'ינג ועמד על כ-296 מיליון דולר

סוכנויות הידיעות 15:1129.05.13

סכום כולל של 522.5 מיליון דולר (404.3 מיליון יורו) צפוי להתחלק בין 26 ענפי הספורט שלקחו חלק באולימפיאדת לונדון 2012. אף שהוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) עוד צריך לאשר את הסכום הסופי, נחשף כי ענפי הספורט בהחלט יתחלקו בלמעלה מ-500 מיליון דולר בכינוס הכללי של איגוד הפדרציות האולימפיות הבינלאומיות (ASOIF). ההכרזה מייצגת עלייה דרמטית מסכום של כ-296 מיליון דולר שחולקו מבייג'ינג 2008.

 

 

אתלט רוסי. ההתאחדות הבינלאומית לאתלטיקה (IAAF) תזכה בנתח הגדול ביותר, זאת בהתבסס על הנוסחה של ה-ASOIF לחלוקת הכסף אתלט רוסי. ההתאחדות הבינלאומית לאתלטיקה (IAAF) תזכה בנתח הגדול ביותר, זאת בהתבסס על הנוסחה של ה-ASOIF לחלוקת הכסף צילום: רויטרס

 

 

ASOIF אחראי להפצת הכסף לפדרציות הספורט הבינלאומיות שהשתתפו באולימפיאדת 2012, והסכום מורכב מההכנסות שצבר הוועד האולימפי הבינלאומי מחוזי שידור וספונסרים. "שני התשלומים הראשונים מלונדון 2012 שולמו כבר במלואם לפדרציות הספורט, וסכום זה הסתכם ב-475 מיליון דולר", עדכן אנדרו ריאן, מנהל הארגון בכינוס הכללי. "תשלום שלישי ואחרון אמור להתקבל כעת, והוא יעמוד על סביבות 10% משני התשלומים הקודמים (47.5 מיליון דולר). אמנם יש לאשר זאת עם הוועד האולימפי הבינלאומי, אך אנחנו מעריכים שהוא יהיה בסביבות הסכום שציינו. התשלום השלישי והאחרון יבוצע בסוף החודש הבא".

 

מספר גורמים אחראים לעלייה העצומה בכספים שיועברו לענפי הספורט האולימפיים, מרביתם קשורים לצורה השונה שבה הוועד האולימפי ניהל את המשא ומתן סביב זכויות השידור וחוזי הספונסרשיפ בהשוואה לבייג'ינג 2008. גורם משמעותי נוסף שתרם לעלייה הוא ההצלחה העצומה שהיוותה האולימפיאדה עבור ערוצי השידור והספונסרים. הסכום שיחולק לאחר ריו 2016 קרוב לוודאי שיהיה זהה לסכום הנוכחי, בשל העובדה שהוועד האולימפי ניהל את המגעים עבור זכויות השידור והספונסרים עבור שני האירועים בו זמנית. השינוי המשמעותי הבא יערך בין ריו 2016 ואולימפיאדת 2020. "בין בייג'ינג ללונדון נרשם זינוק עצום במימון מסיבות רבות, בייחוד בשל ההצלחה של המשחקים", אמר נשיא ASOIF ריקי ביטי האיטלקי. "עם זאת, איננו מצפים לעלייה דומה בריו. עלינו ככל הנראה לצפות לתשלום זהה לאחר ריו".

 

ההתאחדות הבינלאומית לאתלטיקה (IAAF) תזכה בנתח הגדול ביותר, זאת בהתבסס על הנוסחה של ה-ASOIF לחלוקת הכסף, אולם הנוסחה הזו לא נחשפה. המעגל הבא של חברי הארגון כולל את מקצועות השחייה, כדורסל, כדורגל והתעמלות. בעוד ש-21 ענפי הספורט הנותרים שהשתתפו באולימפיאדת לונדון 2012 מדורגים במעגלים השלישי והרביעי.

 

בכינוס הכללי התפרסם גם הדו"ח הסופי על אולימפיאדת לונדון, שחיבר דניס אוסוולד, הנשיא לשעבר של ASOIF, שכיהן בשנה שעברה כיו"ר ועדת התיאום של הוועד הבינלאומי עבור האירוע.

 

"לונדון הייתה הרפתקה נהדרת עבורי, והסיוע בבניית אירוע כזה מוצלח מהיסוד היה בגדר חוויה מתגמלת ביותר", הוסיף. "פדרציות הספורט הבינלאומית תרמתן כל כך הרבה, אך קרדיט מיוחד מגיע לוועדה המארגנת של לונדון 2012, ובייחוד ליו"ר סבסטיאן קן, למנכ"ל פול דייטון ולמנהלת הספורט דבי ג'באנס, שהשקיעו המון כדי להפוך את המשחקים להצלחה אדירה".

 

"הוועדה המארגנת של לונדון 2012, בהשוואה לוועדות קודמות, לא התרחקה מדי מהחזון המקורי שלה וסיפקה בדיוק את מה שהבטיחה בסינגפור ב-2005, כשלונדון נבחרה כמארחת.

 

"לונדון סיפקה את האווירה הטובה ביותר האפשרית לספורטאים, כדי שיוכלו לספק את הביצועים הטובים ביותר שלהם, והגישה שלהם שהייתה מרוכזת בספורט הייתה מהותית להצלחת האירוע".

 

ג'באנס, שהשתתפה אף היא בכינוס מסרה אף היא "תודה מעומק הלב לכל פדרציות הספורט הבינלאומיות החדשניות עבור החברות שלהן ועל שהפכו את לונדון 2012 להצלחה עצומה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x