פיפ"א דורשת הסברים על חוק ה"פרופגנדה ההומוסקסואלית" ברוסיה
החוק הפדראלי החדש נגד מערכות יחסית הומוסקסואליות ברוסיה גורר תגובות זועמות מצד ספורטאים וחברים בקהילה הגאה. כעת פנתה פיפ"א לרוסיה באופן רישמי במטרה לקבל הבהרות ופרטים נוספים לגבי החוק בטרם יחלו משחקי אולימפיאדת החורף ומונדיאל 2018
פיפ"א ביקשה באופן רשמי מרוסיה, מארחת מונדיאל 2018, להסביר באופן מלא את החוק החדש והשנוי במחלוקת שלה שאוסר כל "פרופגנדה הומוסקסואלית". החוק הזה גרר תגובות זועמות הן מצד הספורטאים והן מצד הקהילה הגאה.בפיפ"א ביקשו מרוסיה "הבהרות ופרטים נוספים" לגבי החקיקה נגד קהילת ההומואים, והזכירו למדינה את התחייבות שלה לציית לפרוטוקול נגד אפליה. החוק החדש מטיל עונשים על מי שמקדם "פרופגנדה ויחסים מיניים לא מסורתיים", כולל קנסות מעל 30 אלף דולר. בנוסף, אזרחים זרים המפרים את החוק צפויים לעונש מאסר של 15 יום וגירוש.
- בלאטר: "ייתכן שהבחירה בברזיל כמארחת המונדיאל היתה שגויה"
- פיפ"א מאשימה את אופ"א בפופוליזם
- פיפ"א תחקור את הבחירה בקטאר כמארחת מונדיאל 2022
פעילים בקהילה, ביניהם הקומיקאי והשחקן סטיבן פריי, מחו בשבוע שעבר נגד החוק וקראו להחרים את אולימפיאדת החורף, שתתקיים בשנה הבאה בסוצ'י, אולם הוועד האולימפי הבינלאומי מסר כי ביקש לקבל מהממשלה הרוסית הבטחות מחודשות לכך שתפגין סובלנות ותכבד את זכויות האדם.
פיפ"א הצטרפה כעת לקלחת, ופרסמה באתר שלה מסר שבו היא מדגישה כי במסגרת קוד ההתנהגות והחוקה שלה, היא "מחזיקה במדיניות של אפס סובלנות נגד אפליה, בין השאר על בסיס נטייה מינית".
"בנוגע לאימוץ החוק הפדראלי ברוסיה האוסר על פרופגנדה של מערכות יחסים מיניות לא מסורתיות, בפיפ"א ביקשו מהרשויות הרוסיות לקבל הבהרות ופרטים נוספים על החוק החדש", נכתב עוד בהצהרה.
על אף הקריאות החוזרות ונשנות להטלת חרם, נראה לא סביר כי בוועד האולימפי ישללו מסוצ'י את זכות האירוח של אולימפיאדת החורף. אולם ההתערבות של פיפ"א יוצרת למארגני המונדיאל ברוסיה כאב ראש, שהם היו מעדיפים להימנע ממנו. המארגנים, אמנם נאלצו עוד קודם לכן להפריך האשמות בעניין גזענות, אך באופן כללי הצליחו להתנהל מבלי לספוג ביקורת ציבורית שלילית.
"פיפ"א מצפה שכל האורחים במונדיאל, בן אם מדובר באוהדים, בשחקנים, בבכירים או באנשי תקשורת, יחוו מונדיאל מוצלח, בלי קשר לנטייה המינית שלהם", נכתב בהצהרה.
"אנחנו בפיפ"א משוכנעים שאירוח המונדיאל יכול לתרום לאיחוד בין אנשים וליצור השפעה חברתית חיובית. רוסיה התחייב לספק לכל האורחים והאוהדים קבלת פנים חמה ולשמור על הבטיחות שלהם. אנחנו בפיפ"א סומכים שהמארגנים יעמדו בהבטחה שלהם".