אמרה סטאדומייר בא לישראל כדי לעשות קופה
כוכב ניו יורק ניקס מתכוון לגבות על קייטנת כדורסל בישראל פי שלושה יותר ממה שייקח עמיתו לקבוצה, המתכנן פרויקט דומה. מדוע?
אמרה סטאדומייר, אחד מכוכבי ניו יורק ניקס ושותף בבעלות קבוצת הכדורסל של הפועל ירושלים, הודיע כי הוא יקיים קייטנת כדורסל בתל אביב. הנה הציוץ שלו על העניין. כמה תעלה "אקדמיית הכדורסל" של סטאדומייר? קייטנת בוקר לשבוע עבודה אחד (א'-ה') עבור ילדים בגילאים 10 עד 13 תעלה 430 דולר לילד. לעומת זאת, קייטנת הנוער, לאימונים של שבוע שייערכו בשעות הצהריים, תעלה 520 דולר לנער.
לשם השוואה, חברו לקבוצה ג'יי.אר. סמית', מקיים קייטנה משלו בקיץ הקרוב. אצל סמית' הקייטנה נמשכת שבועיים וחצי ולמשך יום שלם בין השעות בין השעות 9:00 עד 16:00. כמה זה עולה? 500 דולר.
כך, קייטנה של 30 שעות עולה בין 315 דולר ל-350 דולר. גם במקרה של המחיר הגבוה יותר - מדובר בפחות מ-2 דולר לשעה. בנוסף, אצל כל ילד מקבל זוג כרטיסים למשחק של הווריורס, קבוצתו של קרי.
סטאדומייר טוען כי הוא יאמן בקייטנה יחד עם מאמני ליגה. האם הוא מוקד משיכה? אולי. אבל המחיר מופרז ביותר. ובואו נודה באמת, ילדי ישראל יעדיפו קייטנת כדורסל עם אלופי אירופה הטריים ממכבי תל אביב מאשר עם שחקן NBA ללא תואר או הישג יוצא דופן.
לפי הפרסום המוקדם של הקייטנה של סטאדומייר המחיר הגבוה של כולל, שימו לב, תמונה עם שחקן הכדורסל. כאילו שאנחנו לא חיים בעידן הסלפיז.
אולי גם מישהו צריך להסביר לסטאדומייר שיותר מ-1,700 שקל לכמה שעות בודדות - כאשר קייטנות אחרות גובות הרבה פחות עבור הרבה יותר - זה סכום שלא מתאים למצב בישראל. אולי אם חבריו מהפועל היו מספרים לו קצת על יוקר המחיה והמשכורות הנמוכות בישראל, הוא לא היה מעז לתמחר את הקייטנה שלו במחיר השערורייתי הזה.
אולי מישהו היה צריך להגיד לו שבית דני, האולם שבו תתקיים הקייטנה שלו, נמצא בשכונה שבה לרוב התושבים אין מספיק כסף כדי ליהנות מהקייטנה הזאת. בכלל, אני די בטוחה שרוב ההורים בישראל לא יכולים להרשות לעצמם סכום כזה על קייטנה שכזו. הרי החשבון די פשוט: אם למעלה מ-50% מתושבי ישראל מרוויחים רק בין 5,000-6,000 שקל ברוטו - מי יכול להרשות לעצמו כמה שעות של כדורסל בחמש מאות דולר?
אינטרסים כלכליים גרידא
הרי לסטאדומייר יש עמותת צדקה (The Amar'e Stoudemire Foundation) שנועדה לעזור לילדים ונוער במצוקה כלכלית. אולי הוא היה יכול להיות רגיש יותר בבחירת המיקום וקביעת המחיר.
נשאלת גם השאלה מדוע סטאדומייר לא מקיים קייטנה עם מחלקת הנוער של הפועל ירושלים. האם הוא לא מבין איך מתנהל הכדורסל באירופה? האם אף אחד לא אמר לו שמועדוני הנוער הם בעצם הקולג’ים של ארצות הברית? והאם הוא עושה הכל למען רווח נוסף? חוזה ב-NBA שמבטיח לו 18 מיליון דולר בשנה, קמפיינים פרסומיים ועוד לא מספיקים לו?
אמארה, מיוצג על ידי בן של ישראלים לשעבר, הפי וולטרס. ממשרדו ב-Relativity Sports, חברת הבת של אחת מחברות ההפקה הגדולות ביותר בהוליווד, Relativity Media, מסר וולטרס בתגובה: ״המחיר התקבל לאחר חקר השוק שערכנו. הוא עולה רק 100 שקל יותר מזה של מיוצג אחר שלנו, עמרי כספי״.
אמארה מרוויח 18 מיליון דולר בשנה. יש לו עמותה שנועדה לעזור לילדים ונוער. אז הוא בא לישראל לעשות עוד קצת רווח?
״אמארה לא הולך לעשות פה רווח. אם לאחר כל ההוצאות ישארו רווחים, הכל ילך לעמותה שלו״.
נדמה שכל הכניסה של סטאדומייר לכדורסל הישראלי נובעת מאינטרסים כלכליים גרידא, תחת מעטפת של “גם אני יהודי”.
ואולי סטאדומייר פשוט שכח מה הדבר החשוב ביותר במסורת היהודית - המצווה.