הטעם המר של קדבורי: "הסתירה מאות מיליוני ליש"ט באיי קיימן"
בבריטניה שוב עולה לסדר היום דיון על התחמקויות ממס של חברות ענק - לאחר דיווח שלפיו ענקית השוקולד שילמה מס שנתי של 6.4 מיליון ליש"ט בלבד בעשור שלפני מכירתה לקראפט ב־2010, אף שרווחיה השנתיים עלו על 100 מיליון ליש"ט
בבריטניה שוב עולה לסדר היום דיון על התחמקויות ממס של חברות ענק. זאת בעקבות דיווח של ה"פייננשל טיימס" ולפיו ענקית השוקולד קדבורי שילמה מס שנתי של 6.4 מיליון ליש"ט בלבד בעשור שלפני מכירתה לקראפט ב־2010, אף שרווחיה השנתיים עלו על 100 מיליון ליש"ט.
- 21 טריליון הדולרים המחתרתיים שיצילו את הכלכלה העולמית
- תחקיר: 28 דירקטורי קש מנהלים 21 אלף חברות במקלטי מס
- סודות האליטה הפיננסית הגלובלית נחשפים: 120 אלף משתמשים במקלטי מס
תוכניות ההתחמקות ממס של קדבורי תוארו כ"אגרסיביות מאוד" על ידי בכיר לשעבר בחברה שמסר את הדברים לעיתון. לדבריו, ההתנהלות הזו "נוגדת לחלוטין את הדימוי שלה כגוף פילנתרופי". קראפט שילמה עבור החברה 12 מיליארד ליש"ט בהשתלטות שעוררה סערה רבה בפרלמנט הבריטי, בעיקר בשל החשש לאובדן הכנסות ממסים.
עם זאת, כך עולה עתה, עוד שנים ארוכות לפני הרכישה נעזרה קדבורי במגוון תרגילים חשבונאיים כדי לצמצם את הוצאות המס שלה. אלה כללו, בין השאר, הסדר דרך חברות־בנות שגילח 17 מיליון ליש"ט מחשבון המסים שלה בשנים 2006–2008.
מהלך מוצלח נוסף בשנים 1998–2002 אפשר לה להסתיר 400 מיליון ליש"ט באיי קיימן וצמצם את חשבון המס שלה ב־9 מיליון ליש"ט בשנה אחת.
החברה גם נעזרה באסטרטגיה השנויה במחלוקת של מימון מהלכי צמיחה במדינות בעלות מיסוי נמוך כמו אירלנד, והעתקת עסקים השרויים בחובות למדינות בעלות מיסוי גבוה.
החשיפה הזו מגיעה ברקע קמפיין אגרסיבי של ראש הממשלה דיוויד קמרון ומנהיגי ה־G8 למנוע מחברות להעביר את רווחיהן למקלטי מס, בעיקר בעזרת שיתוף מידע אוטומטי בין המדינות.