H&M צפויה להעלות מחירים
ענקית האופנה השוודית יוצאת במודל חדש להבטחת תשלום גבוה יותר לעובדי הייצור, וצפויה להעלות את המחירים בחנויות ברחבי העולם
עליית מחירים - למטרה טובה: רשת H&M, שנודעה ביכולתה לתרגם את הטרנדים החמים ביותר באופנה לפריטי לבוש במחיר נגיש, צפויה להעלות מחירים בקרוב כתוצאה ממודל כלכלי חדש שנועד לשפר את תנאי השכר של עובדי הייצור במדינות העולם השלישי, בהן השכר החודשי לפועל הוא נמוך מ-70 דולר.
- H&M מפסיקה לייצר פריטים מצמר אנגורה
- H&M רוצה לשלם יותר: תעלה את השכר לעובדי הטקסטיל מעל למינימום
- H&M תפקח ישירות על תנאי העבודה במפעלים במזרח
ראש מחלקת הקיימות של החברה, הלנה הלמרסון, חשפה אתמול את התוכנית במפגש עם קבוצות לחץ פוליטיות וחברתיות בסטוקהולם, ואמרה כי ישנה אפשרות לעלייה במחירים, אולם בעתיד הרחוק יותר.
על פי התוכנית, עד לשנת 2018 ישופרו תנאי השכר של 850 אלף עובדי טקסטיל ברחבי העולם. הלמרסון אמרה אתמול כי החברה תשתמש בכוח ובהשפעה שלה כדי לעורר שינוי דומה גם בחברות אופנה אחרות ומודעות מצד הממשלות.
בחודש נובמבר האחרון פרסמה H&M הצהרה לפיה כל עובדי הטקסטיל צריכים להיות מסוגלים להתקיים בכבוד מהמשכורת שלהם, ומפת הדרכים שפרסמה החברה אתמול מקדמת את התוכנית צעד אחד קדימה.
על אף שמדובר בפריצת דרך חיובית בכל הנוגע לתנאי ההעסקה של פועלי הטקסטיל בעולם השלישי, ישנם פעילים חברתיים החוששים מההשלכות הכלכליות של העלאה גורפת במשכורות, בטענה כי זו עלולה להביא לעלייה בהוצאות המחייה במקומות אלה - ללא שיפור של ממש במצב העוני. גם הלמרסון עצמה ביטאה חשש דומה: "ראינו כבר בבנגלדש ששכר הדירה ומחירי המזון עלו גם הם כתוצאה מהעלייה בשכר, ולכן עדיין צריך למצוא דרך לפקח על המשכורות".
מיחסי הציבור של H&M בישראל נמסר כי מדובר בהשקעה לטווח ארוך שהחברה רק תרוויח ממנה, והם לא חושבים שלתהליך הזה תהיה השפעה שלילית על מחירי הקצה של המוצרים - מאחר ושכר העובדים הוא רק פקטור אחד המשפיע על המחיר הסופי של המוצר.