H&M תפקח ישירות על תנאי העבודה במפעלים במזרח
בעקבות שביתות של עובדי טקסטיל בבנגלדש, החברה אמרה כי תחל לפעול במודל שונה בו תהיה הלקוח היחיד של המפעלים וכך תשלוט טוב יותר בתקני הבטיחות ובתנאי העבודה
רשת האופנה H&M הודיעה אתמול כי תגביר מאוד את הפיקוח על מפעלים המייצרים את בגדיה בדרום־מזרח אסיה, בעקבות שביתות של עובדי טקסטיל בבנגלדש.
- הדרישה לשכר הוגן שיתקה את תעשיית הטקסטיל בבנגלדש
- בנגלדש: הפגנות חסרות תקדים של פועלי טקסטיל
- "העבודה בתעשיית הביגוד לא מיועדת לבני אדם. זה כמו כלא"
החברה השבדית, שמייצרת בבנגלדש זה 30 שנה, אמרה כי תתחיל לפעול במדינה במודל שונה מבעבר: החברה תהיה הלקוח היחיד של שני מפעלים בבנגלדש ושל מפעל נוסף בקמבודיה, דבר שיאפשר לה שליטה טובה יותר בתקני הבטיחות באולמות הייצור ובתנאי העבודה. לרוב מפעלים במדינות המתפתחות מייצרים עבור כמה מותגים בינלאומיים במקביל.
"אנחנו רואים את זה כמרכז ניסוי, ואם מה שנעשה שם יצליח - נוכל לדחוף לשינוי בהיקף גדול בהרבה לכל אורך שרשרת הייצור", הסבירה אנה גדה, מנהלת האחריות החברתית של החברה, בראיון לבלומברג.
מותגי האופנה הגדולים, כמו H&M, זכו לביקורת על אופן ההתנהלות שלהם בעקבות ההתמוטטות של בניין ראנה פלאזה בבנגלדש באפריל, שבה נהרגו יותר מ־1,100 עובדות טקסטיל. בימים האחרונים עובדי התעשייה במדינה שובתים ומפגינים בתביעה להעלות את שכר המינימום שלהם, שעומד על 38 דולר לחודש.
אחרי התאונה באפריל התחייבה הרשת השבדית, עם חברות אחרות, לפעול לשיפור תנאי הבטיחות במפעלים שמייצרים עבורה, וגדה הסבירה בראיון כי הניסוי החדש נעשה במסגרת ההתחייבות הזאת. עם זאת, גדה הבהירה כי ענקית האופנה אינה שוקלת מעבר לבעלות ישירה על מפעלי הייצור. "אנחנו מחזקים את התעשייה המקומית בכך שאנחנו מאפשרים לספקים להיות בעלי המפעל", אמרה.