$
כלכלה ומדיניות

קבוצת לבייב תצא לכריית פוספט מול חופי נמיביה עד 2018

לאחר שהמדינה הפשירה הקפאה של שנה וחצי בהנפקת רישיונות לכרייה בים, תוכל הקבוצה, שבבעלותה היו מכרות זהב ויהלומים, לכרות קרוב ל-2 מיליון טונה של מחצבי פוספט בשנה

שירות כלכליסט 10:5826.03.14
קבוצת לבייב (LGC) מתכוונת להתחיל עד 2018 לכרות פוספט מול חופי נמיביה, זאת לאחר שפתרה את הבעיות שהובילו בשנה שעברה את המדינה להכריז על הקפאה של 18 חודשים בהנפקת רישיונות חדשים לכרייה בים, כך מדווחת סוכנות רויטרס.

 

כרייה בעומקי הים מושכת עניין הולך וגובר בזכות הטכנולוגיות החדשות, אולם הפרויקטים השונים העלו לדיון שאלות לגבי פגיעה סביבתית במדינה בדרום מערב אפריקה ובמקומות נוספים.

 

לב לבייב. הקבוצה מעריכה כי תוכל לכרות קרוב ל-2 מיליון טונה של מחצבי פוספט בשנה לב לבייב. הקבוצה מעריכה כי תוכל לכרות קרוב ל-2 מיליון טונה של מחצבי פוספט בשנה צילום: אריאל שרוסטר

 

בקבוצת לבייב מקווים שמפעל שהם מתכוונים להקים בנמל של לודריץ יעזור להרגיע את החששות ויאפשר לעבודות הבנייה להמשיך כך שהפקת הדשן תוכל להתחיל ב-2017 או 2018, כך לפי ארז מישאל, סגן נשיא לענייני פיתוח עסקי. "באופן הזה נוכל להשיג את הרישיון", אמר בכנס פוספט 2014.

 

קבוצת לבייב, שבבעלותה היו מכרות זהב ויהלומים, מעריכה כי תוכל לכרות קרוב ל-2 מיליון טונה של מחצבי פוספט בשנה, בעומק של עד 300 מטרים מתחת לפני הים.

 

מישאל הוסיף כי החברה השקיעה כבר 20 מיליון דולר בשלבים המוקדמים, וכעת מעוניינת למצוא שותף בתעשייה לשלבי הפיתוח, שיחייבו השקעה של 800 מיליון דולר.

 

LGC מחזרת אחר הפרויקט שהחברה הבת שלה LL נמיביה פוספט מפתחת. היא מציעה את המחיר הנמוך ביותר בעולם לחציבת פוספט, שמוערך ב-16.61 דולר לטונה. המחיר הנמוך מתאפשר בזכות טכניקת עיבוד המבוססת על חומצה, שמפחיתה את הצורך להסיר קודם זוהמה מהמחצב. לשם השוואה, עלויות כריית הפוספט עליהן דיווחה בשנה שעברה מוזאיק, יצרנית מוצרי פוספט הגדולה בעולם, עמדו על 33 דולר לטונה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x