מדגמים בשוויץ: נדחתה ההצעה לקבוע את שכר המינימום הגבוה בעולם
על פי מדגמים ראשונים, 77% מהבוחרים דחו את ההצעה לקבוע שכר מינימום בגובה 25 דולר לשעה. התוצאות הרשמיות צפויות להתפרסם מאוחר יותר היום
- אזרחי שוויץ יצביעו על העלאת שכר המינימום
- שוויץ וסינגפור חתמו על אמנה גלובלית לאיתור מעלימי מס
- תושבי שוויץ דחו ברוב גדול את ההצעה להגבלת שכר הבכירים
הטלוויזיה בשוויץ דיווחה כי 77% מהבוחרים דחו את ההצעה לקבוע שכר מינימום בגובה 22 פרנקים שוויצרים (24.70 דולר) לשעה, כך על פי המדגמים הראשונים. התוצאות הרשמיות צפויות להתפרסם מאוחר יותר היום.
לו ההצעה הייתה עוברת, בשוויץ היה נקבע שכר המינימום הגבוה ביותר בעולם. איגודי העובדים צידדו בהצעה בטענה שתעזור להילחם בעוני במדינה, שכמה מהערים בה נחשבות בין היקרות בעולם. הטענה העיקרית הייתה כי לא ניתן להתקיים על משכורת של פחות מ-4,000 פרנקים בחודש בשל עלויות שכר דירה, ביטוח רפואי ומזון, הנחשבים יקרים למדי. אולם סקרי דעת קהל הצביעו על כך שמרבית הבוחרים הסכימו דווקא עם הממשלה ואנשי העסקים, שגרסו כי שכר המינימום הגבוה יוביל לפיטורים ויפגע בתחרותיות הכלכלית. באופן כללי, הבוחרים בשוויץ נוטים להצביע נגד הצעות שנתפסות כעלולות לפגוע בהצלחה הכלכלית של המדינה.
בשוויץ אין בשלב זה שכר מינימום הקבוע בחוק, אך השכר החציוני עומד על 33 פרנק (37 דולר) לשעה. בגרמניה לעומת זאת ייכנס לתוקף ב-2017 שכר מינימום של 8.5 יורו לשעה.