מגזין האקונומיסט נגד כחלון: "החמיץ הזדמנות לחולל שינוי בתקציב הביטחון עם דו"ח לוקר"
השבועון הכלכלי החשוב הקדיש בגיליונו החדש כתבה לדו"ח לוקר שבה הוא מותח ביקורת על שר האוצר. עם זאת, ציין כי "הצעת התקציב שלו כוללת מספר צעדים טנטטיביים ראשונים לכיוון הגמשת שוק הנדל"ן"
השבועון הכלכלי "אקונומיסט" הקדיש בגיליונו החדש כתבה לדו"ח לוקר שבו הוא מציין כי שר האוצר משה כחלון "החמיץ הזדמנות לחולל שינוי בתקציב הביטחון".
- נתניהו וכחלון סיכמו: המלצות לוקר לא ייושמו בתקציב הביטחון הקרוב
- הצדק החברתי מגיע גם למערכת הביטחון
- שכר אלופים עלה ב-11%, שכר סג"מים ב-2% בלבד
עוד כותב "אקונומיסט", כי הזמן הטוב ביותר לקדם שינויים קיצוניים בכלכלה הוא מיד אחרי בחירות. לפי העיתון, כחלון שהושבע לפני שלושה חודשים כשר האוצר בממשלת נתניהו הרביעית, קיבל הזדמנות כזו. "הצעת התקציב שלו שאושרה בשבוע שעבר על ידי הקבינט כוללת מספר צעדים טנטטיביים ראשוניים לכיוון הגמשת שוק הנדל"ן כדי להקל על בנייה חדשה", כותב העיתון.
בהתייחסו לתקציב הביטחון של ישראל כותב העיתון כי 6% מהתמ"ג מושקעים בצבא, נתח גדול באופן ניכר מדמוקרטיות מערביות אחרות. "זה בהחלט מובן, בהינתן כי מדובר במדינה זעירה מוקפת אויבים", נכתב. עוד מאזכר "אקונומיסט" סקר שפרסם החודש המכון הישראלי לדמוקרטיה, שלפיו 41% מאזרחי ישראל סבורים כי תקציב הביטחון מנופח.
בהתייחסו לדו"ח לוקר מציין העיתון כמה מהמלצותיו, כולל קיצור השירות הסדיר והעלאת גיל הפרישה ל-47. כן כתב, כי הדו"ח המליץ אכיפת פיקוח של משרדי האוצר והביטחון על סעיפי כוח האדם בתקציב הצבא. "גובהו של תקציב הביטחון נקבע מדי שנה מראש על ידי הממשלה", נכתב. עבור 2016 נקבע תקציב של 56.9 מיליארד שקלים, אך מדי שנה, הצבא דורש ומקבל מימון "מבצעי" נוסף, ציין העיתון.
בשיחה עם "אקונומיסט" אמר גורם אזרחי בכיר במשרד הביטחון כי "הטקס הוא שהצבא מציב דרישות ואיש לא שואל האם זה באמת נחוץ". דו"ח לוקר, כותב העיתון, הציע להפסיק את הנוהג הזה ולבסס את התקציב על הערכת הסכנות שבפניהן ניצבת ישראל. לפי "אקונומיסט", צה"ל, כצפוי, הגיב לדו"ח בזעם.