דלויט מודה: "העובדות בבריטניה מקבלות כמעט 20% פחות מגברים"
פירמת ראיית החשבון, שמעסיקה 14 אלף עובדים בבריטניה, חשפה נתונים לא מחמיאים על פערי השכר בין גברים ונשים בסניף המקומי. המנכ"ל דיוויד ספראול: "השאיפה שלנו היא ש-25% מהשותפים יהיו נשים עד 2020"
פירמת רואי החשבון דלויט חשפה כי היא משלמת לעובדות בבריטניה 17.8% בממוצע פחות מאשר לעובדים. החברה, שמעסיקה 14 אלף אנשים במדינה, הודיעה עוד כי פער השכר בין גברים ונשים באותו דרג הצטמצם ל-1.5%. "עבור דלויט העניין עוסק פחות בגובה השכר ויותר במספר הנשים שמועסקות בדרגים בכירים", מסר המנכ"ל דיוויד ספראול. "אנחנו מאמינים שבלי ייצוג הולם של עובדות בכירות השכר הממוצע לא יתאזן לעולם. זה נושא שאנחנו עובדים קשה כדי לפתור".
- שיימינג לחברות שמפלות נשים גם בישראל?
- שיוויון על הנייר: 55% מהחברות מסתפקות רק בדירקטורית אחת
- המשרות החלקיות הקפיצו את הפער בחברות כוח האדם
קרוב לשליש מהשותפים שקודמו השנה בדלויט היו נשים. נתון זה נרשם גם בארנסט ויאנג, בעוד שב-PWC מתוך השותפים החדשים 23% הן נשים. ב-PWC דיווחו בשנה שעברה כי פער השכר עומד על 15.1%. "השאיפה שלנו היא ש-25% מהשותפים שלנו יהיו נשים עד 2020", אמר ספראול. "ביוני הכרזנו על קידומן של 22 שותפות חדשות. נקטנו גם במספר צעדים כדי לתמוך ביעדים האלה, כולל יוזמה שנועדה לעודד נשים לשוב למעגל העבודה".
פערי השכר עלו לסדר היום בבריטניה, וראש הממשלה דיוויד קמרון אף הגה תוכנית לאלץ חברות לחשוף את הפערים הקיימים בהן, במטרה להפעיל עליהן לחץ להעלות את שכר הנשים. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה במדינה מצאה בשנה שעברה כי פערי השכר ברחבי המדינה הצטמצמו מ-10% ל-9.4% עבור עובדים במשרה מלאה. עבור כל העובדים, הפער עמד על 19.1%, ומשקף את העובדה שיותר נשים עובדות במשרה חלקית.