$
כלכלה ומדיניות

עוד צרות בפוסון: שלטונות סין חוקרים בכיר נוסף בחברה

לאחר היעלמותו למשך כמה ימים של גואו גואנגצ'אנג, היו"ר והמייסד של חברת הענק המעוניינת לרכוש את הפניקס, נחקר עתה גם ג'י גאנג, סגן נציג המפלגה הקומוניסטית בהנהלת החברה; החשד: "הפרות משמעת משמעותיות"

רן אברמסון 19:2409.01.16

הצרות בתאגיד הענק נמשכות: הסוכנות למאבק בשחיתות של המפלגה הקומוניסטית הסינית הודיעה כי חקרה במהלך סוף השבוע בכיר נוסף בפוסון, שממתינ לאישור המפקחת על הביטוח ושוק ההון במשרד האוצר, דורית סלינגר, כדי לרכוש את השליטה בחברת הפניקס.

 

 

 

הבכיר בפוסון שאליו נגעה הודעת השלטונות הסינים בסוף השבוע הוא ג'י גאנג, שמילא את תפקיד סגן מזכיר נציג המפלגה הקומוניסטית בהנהלת החברה. במסגרת התפקיד היה אמור ג'י לוודא שהחברה מתנהלת לפי הכללים של המפלגה הקומוניסטית. לפי הוועדה המרכזית לפיקוח משמעתי של המפלגה הקומוניסטית הסינית, ג'י חשוד בהפרות משמעת משמעותיות לפי תקנון המפלגה. אף שהוועדה לא סיפקה פרטים נוספים, הלשון שבה נקטה משמשת אותה לעיתים קרובות כדי לרמוז על חקירות שחיתות שמבצעת המפלגה. הוועדה לא פירטה אם חקירתו של ג'י קשורה בעבודתו בפוסון, או בעבודתו הקודמת בתור תובע מטעם הפרקליטות הציבורית.

 

היו"ר גואו היו"ר גואו

 

 

פוסון, החברה בבעלות פרטית הגדולה ביותר בסין, עלתה לכותרות ברחבי העולם בחודש שעבר לאחר שהיו"ר והמייסד שלה גואו גואנגצ'נג נעלם לכמה ימים. לפי דיווח שמסרה החברה אז הוא נקרא כדי "לסייע לשלטונות בחקירה". גואו, שהונו מוערך ב-7.8 מיליארד דולר והוא מדורג במקום ה-17 ברשימת עשירי סין לפי פורבס, והוא מכונה "וורן באפט הסיני". בשבוע שעבר הוא הגיע לביקור בישראל ונפגש עם סלינגר, לאחר שזו השהתה את אישור העסקה עם הפניקס בעקבות היעלמותו הפתאומית.

 

 

 

איל הון סיני נוסף שדווח על היעלמותו בסוף השבוע הוא ז'ו שנגג'יאן, טייקון אופנה סיני. ז'ו נעדר מאז יום רביעי השבוע, כך לפי דיווחה רשות השידור הבריטית (BBC) שציטטה מקורות בשוק ההון הסיני. בעקבות ההיעלמות המסתורית של הטייקון הודיעה חברת "מטרסבונווי" (Metersbonwe) שבבעלותו על השהיית המסחר במניותיה בבורסת שנזן. מאז החלה הצלילה בשוקי המניות בקיץ האחרון, הרשויות הסיניות ביצעו מעצרים וחקירות נרחבות של אנשי עסקים, ברוקרים, מנהלי קרנות ובכירים בחברות הגדולות ביותר בסין. לרוב, הרשויות לא סיפקו מידע על סיבת המעצרים או על התקדמות החקירות שנפתחו.

 

 

 

בשלוש השנים מאז התמנה שי ג'ינפינג לתפקיד נשיא סין, הוא ניהל קמפיין מתוקשר נגד שחיתות. עד השנה האחרונה כוון הקמפיין בעיקר נגד פקידי ממשל, גם בדרגים גבוהים. הקמפיין הוליד כמה משפטי ראווה והוצאות להורג. שי נחשב לאחד הנשיאים הריכוזיים ביותר שהיו בסין המודרנית, וגל המעצרים משמש אותו גם כדי להטיל אימה על מי שהוא תופס כאויבים בתוך המפלגה הקומוניסטית השלטת. מעבר לכך, הסיקור האוהד שלו זוכה הקמפיין בתקשורת הרשמית הסינית נועד להגביר את הפופולאריות של שי בקרב הסינים, בעיקר ממעמד הביניים והמעמדות הנמוכים. ההתמקדות של שי במגזר הפרטי נהפכה משמעותית יותר לנוכח התגברות ההאטה הכלכלית בסין, ובנוסף לניסיון להטיל אימה על אנשי עסקים שנוהגים לשחד פקידי ממשל, מדובר במהלך שיש בצידו גם רווח פוליטי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x