$
כלכלה ומדיניות

לא סין: דווקא יפן הוגדרה כמקור לדאגה בכינוס ה-G20

שרי האוצר והנגידים המתכנסים בשנגחאי הביעו דאגה מאפשרות לפיחות בין היפני ומכניסה למלחמת מטבעות

בלומברג 14:5127.02.16

מעמדו של המטבע הסיני, היואן,  היה צפוי להיות אחד הנושאים שיעלו לדיון בפסגת שרי האוצר והנגידים  של מדינות ה-G20, המתקיימת בסוף השבוע בשנגחאי, אך במקום זאת דווקא הין והמדיניות המוניטארית של יפן הוגדרו כגורם לדאגה.

 

"הדיון נסוב גם על יפן. היה חשש שנגיע למצב של פיחות מטבעות לשם השגת יתרון תחרותי", אמר שר האוצר של הולנד ונשיא קבוצת שרי האוצר של גוש היורו, ירון דיסלבלום. לדבריו, ברגע שמדינה אחת מורידה את שווי המטבע שלה "יש סיכוי גבוה שמדינות אחרות ילכו בעקבותיה ו"ניכנס למצב של פיחות לצרכי תחרות".

 

 

 

דבריו מצביעים על החשש ההולך וגובר מתכנית התמריצים חסרת התקדים שהשיק הבנק המרכזי של יפן, שהובילה להחלשת הין מול הדולר ודחפה את התשואה על האג"ח לשפל היסטורי. לאחרונה הודיע הבנק המרכזי על החלת ריבית שלילית, הודעה שהפתיעה את השווקים והציתה תנודתיות במטבע.

 

נגיד הבנק של יפן, הרוהיקו קורודה, המשתתף אף הוא בכנס בשנגחאי, אמר לעיתונאים כי לא נרשמה התנגדות למדיניות הריבית השלילית. אולם דיסלבלום אמר כי אם פיחות המטבע הוא תוצאה של מדיניות מוניטארית המבוססת על סיבות מאקרו כלכליות מקומיות, אז המדינות חייבות לוודא שהן מעדכנות ומתייעצות אחת עם השנייה כך שלא יהיו הפתעות.  

ירון דיסלבלום ירון דיסלבלום צילום: איי אף פי

 

במקביל, בכיר ב-G20 שביקש להישאר בעילום שם אמר כי החברות מאמינות כי סין אינה מתכוונת לפתוח במהלכים להחלשת המטבע. קובעי המדיניות בסין הדגישו כי אין בסיס לפיחות ארוך טווח ביואן. שר האוצר הברזילאי נלסון ברבוסה זקף לזכותו את הקרדיט על כך ששכנע את סין להימנע מפיחות לצרכי תחרות.

 

 

 

מוקדם יתר פרסמה סוכנות הידיעות בלומברג, כי לפי טיוטת הכינוס שהגיעה לידיה, עזיבה פוטנציאלית של בריטניה את האיחוד האירופי ("ברקזיט") ומשבר הפליטים המסלים נוספו לרשימת הדאגות של מדינות ה-G20. עוד הודגש כי "מדיניות מוניטארית לבדה אינה יכולה לאזן את הצמיחה". שרי האוצר הסכימו עוד "להתייעץ" בנושאי שוק המט"ח, והזהירו שתנודתיות רבה מדי עלולה לפגוע ביציבות הפיננסית והכלכלית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x