סין מתכננת לפטר 1.8 מיליון עובדים בתעשיות הפחם והפלדה
השר למשאבי אנוש וביטוח לאומי הציג היום פרטים ראשונים על היקף המהלכים שהמדינה מתכננת במטרה להתמודד עם ההאטה בצמיחה: זו עשויה להיות יריית הפתיחה לרפורמות בחברות הממשלתיות הידועות לשמצה בחוסר יעילותן
סין מתכננת לפטר 1.8 מיליון עובדים בתעשיות הפחם והפלדה, המייצגים 15% מכוח העבודה בה, זאת במסגרת המאמצים להפחית את תפוקת היתר בתעשייה.
- מגדיל סיכון: הבנק המרכזי בסין חתך את דרישת הרזרבה מהבנקים
- ממשלת סין שמה קץ לבניית מגדלים מטורפים - אלה שוברי השיאים
- לא סין: דווקא יפן הוגדרה כמקור לדאגה בכינוס ה-G20
זו הפעם הראשונה שסין מספקת פרטים על היקף המהלכים שהיא נוקטת בתגובה להאטה בצמיחה. אין ווימין, השר למשאבי אנוש וביטוח לאומי, אמר במסיבת עיתונאים שקיים היום (ב') כי 1.3 מיליון עובדים בתעשיית הפחם צפויים לאבד את מקום עבודתם, וכן 500 אלף עובדים בסקטור הפלדה.
הסקטורים המדוברים מעסיקים 12 מיליון עובדים בסין, כך לפי נתוני לשכת הסטטיסטיקה. "המשימה תהיה קשה, אך אנחנו בטוחים שתצלח", אמר אין.
כלכלת סין, השנייה בגודלה בעולם, צמחה בשנה שעברה בשיעור של 6.9%, הנמוך ביותר מזה 25 שנים. "הכלכלה עומדת בפני כמה מכשולים גדולים, וחלק מהחברות יתמודדו עם קשיים בייצור ובתפעול, שיובילו לצמצום בתעסוקה", הוסיף אין. לדבריו המספר ההולך וגדל של בוגרי אוניברסיטה מוסיף גם הוא ללחץ המופעל על שוק העבודה.
בנוסף להתמודדות עם תפוקת היתר, ההכרזה של סין עשויה לסמל צעד קטן בדרך לערוך רפורמה בחברות הממשלתיות, שידועות לשמצה בחוסר היעילות ובזבזנות היתר שלהן. הממשלה כבר הגדירה אותן כחברות "זומביות" ושמה בראש סדר העדיפויות את הטיפול בהן, אף שעד כה כמעט ולא ננקטו פעולות קונקרטיות.
הממשלה מתכוונת להקצות 100 מיליארד יואן (14 מיליארד דולר) בשנתיים הקרובות למקם מחדש את העובדים המפוטרים. לדבריו של ג'יאנג פייטאו, חוקר בתעשייה שעובד באקדמיה הסינית למדעי החברה, הכספים המדוברים יוזרמו רק לאחר שהחברות יפשטו את הרגל ויסדירו את החובות שלהן. ג'יאנג ציין שגם שהרשויות המקומיות יהיו אחראיות להתמודד עם החובות. "קשה לחזות מסגרת זמנים, אך לא מדובר בהליך מהיר. ישנם נושאים רבים להתמודד איתם, כולל כיצד לשלם את החובות ואת פיצויי הפיטורים".