$
כלכלה ומדיניות

4 שנים אחרי שהגיעו לטריליון דולר, חובות הסטודנטים בארה"ב ממשיכים לתפוח

לפני ארבע שנים בדיוק, ב-25 באפריל 2012, הגיעו הלוואות הסטודנטים האמריקאים לרף שהיה עד אז דמיוני - ועוררו מחאה. מאז, חובות הסטודנטים רק תופחים - ומגיעים כיום ל-1.32 טריליון דולר. אקטיביסטים טוענים שהמודעות לבעיה אמנם גברה, אך יש לדחוף לפתרונות מעשיים

שירות כלכליסט 21:5025.04.16

היום (ב') לפני ארבע שנים, ב-25 באפריל 2012, חצו לראשונה הלוואות הסטודנטים האמריקאים את סך הטריליון דולר. מאז הן המשיכו לתפוח והיום הן מסתכמות ב-1,319,157,200,000 דולר.

 

באותו היום לפני ארבע שנים, יצאו סטודנטים אמריקאים לרחובות ומחו כנגד המצב שבו הם אינם יכולים לסיים את לימודיהם האקדמיים בשל המצוקה הכלכלית או להבטיח חיים יציבים במעמד הבינוני ביום סיום לימודיהם. מאז אותו יום, אקטיביסטים ראו ב-25 באפריל ובשבוע שבו הוא חל הזדמנות להמשיך ולכוון זרקור על הבעיה הקשה שבה נמצאים הסטודנטים בארה"ב. השנה, האירועים כוללים ציוצים בטוויטר וכן הכרזה על מוקד סיוע לסטודנטים בחובות.

 

"טריליון דולר זה מספר כל כך גדול, זה באמת מעלה את הצורך בבחירה של מנהיגים שיקחו את בעיית החוב של הסטודנטים ברצינות ולא כדבר שנוגע רק לדור הספציפי הזה - אלא לכל הכלכלה", כך אמרה מגי ת'ומפסון, יו"ר של ג'נרשיון פרוגרס (Generation Progress), זרוע ממוקדת-נוער של המרכז האמריקאי להתקדמות.

טקס סיום לימודים בהרווארד, ארה"ב טקס סיום לימודים בהרווארד, ארה"ב צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

ואכן, מאז שהגיעו הלוואות הסטודנטים לרף הטריליון דולר לפני ארבע שנים, הן רק המשיכו לצמוח. אך החדשות הן שאנשים מסבים יותר תשומת לב לבעיה, אומרים אקטיביסטים. "זה לקח זמן, אבל הבעיה מתחילה לחלחל למודעות", אומרת נטלי אברהמס, אקטיביסטית בנושא. "יש עדיין דרך ארוכה, אך אני סבורה שהמודעות סוף סוף עובדת בכיוונים שאנחנו רוצים שהיא תעבוד, במיוחד כשאני מסתכלת על מה שהיה פה לפני ארבע שנים".

 

זמן למעשים

 

אך עם כל הכבוד למודעות הגוברת לבעיית החוב של הסטודנטים, אקטיביסטים אמריקאים מציינים שהיו מעוניינים לראות יותר עשייה בתחום. הם מציינים לטובה את הממשלה שהתחילה לעסוק בבעיה - הבית הלבן הודיע היום שישקיע 100 מיליון דולר בתוכנית להכשרה מקצועית במכללות, כחלק מהמאמצים להפוך את השנתיים הראשונות בלימודי המכללה לחינמיות. ממשל אובמה גם הרחיב את האפשרויות לביצוע פירעון של הלוואות סטודנטים, בצורה שתהיה יותר נגישה עבור הלווים.

 

ובינתיים, רמת החוב של הסטודנטים ממשיכה כאמור לתפוח - בערך בקצב של 100 מיליארד דולר בשנה - ומחיר הלימודים בקולג' עדיין גבוה. אחת הסיבות לכך היא שמדינות רבות בארה"ב עדיין משקיעות מעט כסף בהשכלה גבוהה לעומת מה שהיו משקיעות לפני המשבר הפיננסי. "הצלחנו לכפות שיח לאומי על חובות הסטודנטים", אומרת ת'ומפסון, "אך אני חושבת שבשלב הבא צריך לדחוף לפתרונות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x