כעס על קמרון: "משאל העם היה רעיון מטורף, התנהלותו רק מגבירה את חוסר היציבות"
שרים באיחוד האירופי מותחים ביקורת על כוונת ראש ממשלת בריטניה להותיר ליורשו שייבחר רק בעוד 3 חודשים לפתוח בדיונים עם האיחוד האירופי לגבי הברקזיט: "או שאתה בפנים או שאתה בחוץ, חשוב לקצר עד כמה שניתן את חוסר הוודאות של אזרחי אירופה"
בריטניה מתמודדת עם קריאות ממדינות האיחוד האירופי לזרז את תחילת תהליך ההיפרדות שלה מהאיחוד, והכעס המופנה כלפי ראש הממשלה דייוויד קמרון רק הולך וגובר. אתמול הודיע קמרון שיעזוב את תפקידו ויותיר ליורשו – שייתכן שייבחר כבר בכנס המפלגה השמרנית באוקטובר – לפתוח בדיונים עם האיחוד האירופי לגבי הברקזיט.
- "הברקזיט הוא דבר עצום, אבל ההשלכות שלו לא יהיו דרמטיות כמו קריסת הליהמן בראדרס"
- הברקזיט היכה בניו יורק: ירידות חדות במדדים ובמניות הפיננסים
- הפחד בשווקים: בורסות אירופה רשמו את הירידה היומית החדה מאז 2008
שרים ממדינות האיחוד שנפגשו ביום שישי בלוקסמבורג כדי לדון בתהליך הברקזיט זעמו על ההחלטה ואמרו כי יש להתחיל את התהליך כמה שיותר מהר: "או שאתה בפנים – או שאתה בחוץ", אמר שר החוץ של הולנד ברט קונדרס. "אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו. ברגע שישנה תוצאה למשאל העם, חשוב לקצר עד כמה שניתן את חוסר הוודאות של אזרחי אירופה ולהקפיד על בהירות מוחלטת", אמר.
לאחר שקמרון התמודד עם ביקורות מצד האיחוד האירופי לגבי עצם עריכת משאל העם ונחיצותו, עוזב כעת ראש ממשלת בריטניה את תפקידו כשברקע מתחזקים הספקות מצד מדינות האיחוד לגבי המדיניות שלו באירופה.
קונרדס, שישב בראש המפגש בלוקסמבורג בשל כהונתה של הולנד כנשיאת האיחוד הנוכחית במסגרת הסבב הנהוג, אמר כי הגוש מבקש דיונים "שקופים ונטולי הפתעות" עם בריטניה, לגבי תהליך הפרישה, והוא מבקש להימנע מ"תקופת ואקום" ממושכת. בינתיים, שרים אחרים מביעים חששות לגבי האפשרות שתוצאות המשאל ילבו כוחות בדלנים באיחוד האירופי. "אני חושש שהגופים המתנגדים להגירה, והכוחות הלאומניים יזכו לרוח גבית בשל תוצאות המשאל. המצב שבו אנו נמצאים כרגע הוא רע", אמרה אן לינד, השרה לענייני אירופה בשבדיה.
שר החוץ של בלגיה אותת שבריטניה למעשה נמצאת בבוץ עמוק יותר מאשר אירופה, וכינה את תוצאת המשאל "בחירה מסוכנת" למדינה. "על בריטניה יהיה לעסוק בדיונים עם האיחוד האירופי כדי לעזוב. ישנה גם סכנה לפירוק הממלכה המאוחדת", אמר. בבריסל מנהיג הגוש הסוציאליסטי באיחוד האירופי, ג'יאני פיטלה, היטיב לבטא את התסכול באירופה לגבי כהונתו של קמרון באומרו שמשאל העם בבריטניה היה "רעיון מטורף" שנבע מאינטרסים מפלגתיים פנימיים.