יושבים על הבאר: המיליארדרים הגדולים של העולם הערבי
מגזין פורבס פרסם מהדורה מיוחדת לחודש אפריל ובה דירוג עשירי המזרח התיכון. במקום הראשון - הנסיך אל וואליד בין טלאל מסעודיה, ששווה 18.7 מיליארד דולר. מי עוד ברשימה?
מהדורת פורבס למזרח התיכון לחודש אפריל כוללת את הדירוג של המיליארדרים והמשפחות העשירות במזרח התיכון.
- מי הם 10 בעלי הקבוצות העשירים ביותר בעולם?
- פורבס: הונו של טראמפ התכווץ ב-200 מיליון דולר משמונה לנשיא
- התפרסם דירוג עשירי העולם של פורבס: כמה שווה ארנון מילצ'ן?
הנסיך אל וואליד בין טלאל מערב הסעודית נותר גם השנה בראש הרשימה, עם שווי עצמי של 18.7 מיליארד דולר - עלייה של 1.4 מיליארד דולר לעומת 2016. השנה טיפס לראשונה מג'יד אל פוטאים מאיחוד האמירויות למקום השני עם שווי של 10.6 מיליארד דולר, ולאחריו מוחמד אל עמודי מערב הסעודית, עם שווי של 8.1 מיליארד דולר.
לדירוג השנה יש שני מצטרפים חדשים: ראש ממשלת קטאר לשעבר חאמד בין יאסין בין ג'אבר אל ת'אני, עם שווי עצמי של 1.3 מיליארד דולר. הוא מחזיק בנתח של דויטשה בנק. השני הוא מוחמד סראפי, שהינו אחד מהמשקיעים העצמאיים הגדולים ביותר בשוק ההון הסעודי. שוויו העצמי הוא 1 מיליארד דולר והוא מחזיק בנתח מחברת הנדל"ן "טייבה הולדינג" (Taiba Holding) ו"ומאקה קונסטרקשן אנד דיבלופמנט" (Makkah Construction and Development Company) בין השאר.
לדברי ח'אלוד אל אומיאן, העורך הראשי של מהדורת המזרח התיכון של פורבס, השנה נרשמה התאוששות מתונה במחירי הנפט ושוקי ההון באזור בריבאונד מרמות השפל שנרשמו ב-2016, מה שהפך את השנה לטובה לעשירי האזור.
בערב הסעודית יש את מספר המיליארדרים הגדול ביותר במזרח התיכון - 10 - והונם המצרפי הוא כ-42 מיליארד דולר. אחריה מגיעות לבנון ומצרים עם 7 מיליארדרים כל אחת. עושרם המצרפי של המיליארדרים באיחוד האמירויות הוא 22 מיליארד דולר.
בנוסף, פרסם פורבס את רשימת המשפחות העשירות ביותר במזרח התיכון - שלוש מתוך 12 המשפחות שדורגו הן משפחות שעשו את הונן בידי עצמן - משפחות עלג'לאן, עלאגליס ואל סוביאס. יתר המשפחות זכו בהונן בירושה, וכולן מהמפרץ הפרסי.
המספר הגדול ביותר של משפחות מיליארדריות הוא גם כן בערב הסעודית ושוויין המצרפי הוא 25.7 מיליארד דולר. בראש רשימה זו עומדת משפחת אוליאן עם שווי עצמי של 8 מיליארד דולר. אחריה משפחת אלישייה ומשפחת אבודווד, עם שווי עצמי של 5 מיליארד דולר ושל 4 מיליארד דולר, בהתאמה. רוב המשפחות עשו את הונן העיקרי באמצעות זיכיונות של מותגים בין-לאומיים.