סופטבנק חושפת תוצאות אובר: הפסידה 1.46 מיליארד ד' ברבעון השלישי
חברת שיתופי הנסיעות עדכנה את סופטבנק בנתוני הרבעון השלישי, לנוכח כניסתה הקרובה של ענקית האחזקות היפנית להשקעה מהותית בחברה
- אובר חשודה שהפעילה יחידה מיוחדת להשגת סודות מסחריים ממתחרים והסתירה ראיות
- מחיר השערוריות: סופטבנק תקנה מניות של אובר בהנחה של 30%
- אובר תיחקר ב-5 מדינות בארה"ב בעקבות פריצת הענק שהסתירה
אובר היא חברה פרטית כך שאינה מחויבת לפרסם את התוצאות הפיננסיות שלה, אך מוקדם יותר השנה החלה בכל זאת לחשוף חלק מהנתונים על מנת לספק הצצה על הביצועים שלה. הנתונים הנוכחיים מבוססים על מסמכים שהציגה סופטבנק לצד הצעתה לרכוש מניות של החברה. לפי אותם מסמכים, ההפסד של החברה התרחב ברבעון השלישי ל-1.46 מיליארד דולר מ-1.06 מיליארד דולר ברבעון הקודם. במקביל, ההכנסות טיפסו ברבעון ב-14% ל-2 מיליארד דולר מ-1.65 מיליארד דולר, וההכנסות מהזמנות של נסיעות ומשלוחים עלו ב-11.5% ל-9.7 מיליארד דולר מ-8.74 מיליארד דולר.
ההפסד המותאם של אובר, שאינו כולל מסים וריבית, עמד על 734 מיליון דולר ברבעון השלישי, זאת לעומת הפסד דומה של 645 מיליון דולר עליו דווח ברבעון השני.
אתמול (ג') נחשפו גם הפרטים על הצעתה של סופטבנק היפנית לרכוש מניות של אובר. לפי סופטבנק, כמה מהמשקיעים המוקדמים של אובר, ביניהם קרנות ההון סיכון בנצ'מרק (Benchmark), שמחזיקה ב-13% ממניות החברה בשווי 9 מיליארד דולר ומנלו (Menlo) מתכננות למכור מניות. סופטבנק מעוניינת לרכוש מניות בשווי של 32.96 דולר כל אחת, זאת בעוד שבסבב גיוס ההון האחרון של אובר מיוני 2016, המחיר עמד על 48.77 דולר למניה.
אובר חוותה לא מעט שערוריות השנה, מהדחתו של המנכ"ל טראוויס קלאניק ביוני על רקע האשמות על תרבות סקסיסטית בחברה ועד לפרסום החודש כי נאלצה לשלם להאקרים כופר של 100 אלף דולר כדי להסתיר פריצה ענקית למחשבים שלה, שחשפה מידע אישי של 57 מיליון לקוחות.