$
כלכלה ומדיניות

בהלת הקורונה: לואי ויטון תורמת, איקאה סוגרת סניפים

ענקיות קמעונאות מצטרפות למקדונלד'ס וסטארבקס ומשביתות פעילות במחוז המוצא של הנגיף. עליבאבא ותאגידי היוקרה LVMH וקרינג יתרמו מיליוני דולרים לצלב האדום הסיני. מנכ"ל נוברטיס: "ייקח שנה לפתח חיסון. על ממשלות להיערך"

תמר טוניק ותומר הדר 07:2130.01.20

בעוד וירוס הקורונה הקטלני ממשיך להתפשט בעולם, עולה מספר הקמעונאיות והעסקים הבינלאומיים המשביתים פעילות בסין. בכך הם מצטרפים לענקית המזון המהיר מקדונלד'ס ולרשת סטארבקס, שהודיעו בסוף השבוע שעבר על סגירת סניפים במחוז חוביי שבסין ובעיר ווהאן, שבה התגלה לראשונה הווירוס.

 

כך, חברת יאם צ'יינה, המפעילה את רשתות פיצה האט ו־KFC בסין, הודיעה על סגירת סניפים בווהאן. ענקית ההלבשה היפנית יוניקלו הודיעה כי סגרה 100 סניפים במחוז חוביי ורשת M&H השבדית, 45 סניפים. רשת המזון המהיר דיירי קווין, שבבעלות ענקית ההשקעות ברקשייר הת'אוויי של וורן באפט, הודיעה בדף הרשמי שלה באתר הרשת החברתית הסינית ווייבו, כי סניפיה בעיר נסגרו לפעילות כבר בשבוע שעבר. במקביל, היא מציעה הטבות מיוחדות לעובדי בתי חולים המטפלים בתושבים שנדבקו בנגיף, מהלך שכבר זכה לגינויים של גולשי ווייבו. גם ענקית הרהיטים איקאה סגרה את סניפיה בווהאן עד להודעה חדשה.

 

דיילות במלזיה אמש, טיסות בוטלו דיילות במלזיה אמש, טיסות בוטלו צילום: AFP

 

סטארבקס הפכה שלשום לחברה האמריקאית הגלובלית הראשונה שמזהירה מפני פגיעה פיננסית אפשרית כתוצאה מהנגיף. בשיחה עם אנליסטים מוול סטריט אמרה החברה כי היא תיכננה להעלות את תחזית הרווח השנתית שלה, לאחר רבעון ראשון טוב מהצפוי, אך החליטה לא לשנות את התחזיות, בגלל הווירוס.

 

 

חברות תעופה לא טסות

 

אתמול דווח כי וירוס הקורונה הגיע למזה"ת, לאחר שאובחנו מקרי הדבקה בקרב ארבעה בני משפחה באיחוד האמירויות, ששבו מביקור בווהאן.

 

חברות תעופה, אשר עד כה הסתפקו במיגון עובדיהן במסכות, מצטרפות למהלכי ההשבתה. אמריקן איירליינס, יונייטד ובריטיש איירווייז הודיעו אתמול כי יפסיקו לטוס לסין, בעוד אייר קנדה, פינאייר, אייר פראנס וקאתיי פסיפיק ביטלו טיסות באופן חלקי.

 

גורמי בריאות מזהירים בינתיים כי מציאת חיסון לנגיף הקטלני, שגבה עד כה את חייהם של 170 בני אדם, עם כ־6,000 מקרי הידבקות שאושרו - אינה קרובה. מנכ"ל ענקית התרופות השוויצרית נוברטיס, ואס נראסימחאן, שצוטט ברשת CNBC, אמר כי להערכתו יידרשו 12 חודשים לפחות על מנת לפתח ולהכניס לשוק חיסון לטיפול בווירוס. עוד אמר, כי יש להתייחס ברצינות רבה מאוד לקצב ההתפשטות המהיר של הנגיף, זאת בהינתן כי מספר מקרי ההידבקות בסין כבר עקף את אלה של הנגיף הקטלני סארס ב־2003. "האמת תיאמר, ייקח יותר משנה להערכתי למצוא חיסון חדש לנגיף הזה ועלינו להשתמש באמצעי ההגנה שעומדים לרשותנו כדי לשפר את המצב", הדגיש. "על ממשלות לשמור על רמות גבוהות של מוכנות לתרחישים כאלה, גם כאשר אנחנו לא מצויים בהתפרצות של מגיפה".

 

ברקע הדיווחים הקודרים, מחוות של רצון טוב מגיעות לא רק מדיירי קווין של באפט, אלא גם מתאגידי יוקרה גלובליים ומענקית הקמעונאות הסינית עליבאבא. תאגיד LVMH, שבבעלותו, בין השאר, מותגי פנדי, סלין וכריסטיאן דיור, יתרום 144 אלף דולר לצלב האדום הסיני כדי לסייע ברכישת ציוד רפואי בווהאן. התאגיד, שתרם גם לשיקום קתדרלת נוטרדאם בפריז ולמאבק בשריפות ביערות הגשם באמזונס, הודיע כי הוא "מחויב לאספקת ציוד שנמצא במחסור". תאגיד היוקרה קרינג, שבבעלותו המותגים גוצ'י, סן לורן ובלנסיאגה, התחייב לתרומה של 3.6 מיליון דולר לצלב האדום הסיני. תרומתה של עליבאבא תעמוד על 144 מיליון דולרים.

 

 

 

 

צפי למחסור בחלפי רכב

 

בתוך כך, גוברים החששות גם בתעשיית הרכב מפני פגיעה בשרשראות אספקה. וולקמר דנר, מנכ"ל תאגיד בוש הגרמני, המייצר חלקי חילוף לתעשיית הרכב הגלובלית, הזהיר כי הווירוס עלול לפגוע בספקי חלפים ולעצור קווי ייצור, לא רק עבור חברות סיניות. "אם המצב ימשיך, תחול בוודאות הפרעה בשרשרת הייצור, וזאת לנוכח תחזיות להמשך המאבק במחלה בפברואר ובמרץ", אמר. דנר הדגיש כי גם חברות אמריקאיות וגרמניות עלולות להיפגע. יצרנית החלפים הגרמנית וובאסטו, המייצרת, בין השאר, גגות למכוניות קבריולה, דיווחה כי ארבעה מעובדיה נדבקו בנגיף לאחר שעובד שב מביקור במפעליה בסין.

x