$
אינטרנט

רוצה אייפון 6? תעשה לייק: הונאת עמודי המבצעים מתרחבת

עמודים בפייסבוק מבטיחים לגולש מוצרים אמיתיים ודמיוניים אם יעשה להם לייק. הונאה זו, שנפוצה בישראל, מאפשרת למפעיל העמוד למכור אותו למפרסמים - ביחד עם המידע האישי שלכם. כמובן שלא תקבלו שום אייפון

הראל עילם 15:2911.03.13

תופעת הונאת הלייקים, שנפוצה בדפי פייסבוק ישראלים מזה זמן רב, החלה לצבור תאוצה גם בשאר העולם. מספר אתרי חדשות דיווחו בשבוע האחרון על עמודים מזויפים שהבטיחו לחלק פרסים יוקרתיים כמו מכשירי אייפד מיני, אוזניות beats ואפילו מיישרי שיער בין כל הגולשים שיעשו לייק לעמוד.

מנהלי העמודים מסתמכים על כך שלאחר שזכו ללייקים, יוכלו להשתמש בדפים כדרך לפרסם שירותים ומוצרים נוספים. בנוסף, יש גורמים שמשתמשים בעמודים לצורך איסוף מידע על משתמשי פייסבוק. לאחר שנצברים די לייקים, יכול בעל העמוד למכור את השיטה בו למפרסמים, שמשנים את שמו והגדרתו וכך שומרים על אלפי הלייקים שנצברו. 

 

המפרסמים רוצים את הלייקים שלכם, בכל מחיר המפרסמים רוצים את הלייקים שלכם, בכל מחיר צילום: shutterstock

 

בתוך 17 שעות, דף אחד שהבטיח לחלק 82 מכשירי אייפד מיני צבר 92 אלף לייקים - עד שהתגלה על ידי אתר Sozial Zoo, דווח לפייסבוק והוסר מהרשת החברתית. דפים אחרים הבטיחו גישה למוצרים שעדיין אינם זמינים בשוק, כגון הפאבלט גלקסי Note 3 או הטלפון החכם גלקסי S4 מבית סמסונג וכן גרסת בטא של קונסולת המשחקים פלייסטיישן 4, שעליה הכריזה סוני לאחרונה.

 

פייסבוק פונה לעזרת המשתמשים

 

בדצמבר האחרון הצליח נולן דניאלס, מהנדס תוכנה מאריזונה, הצליח לצבור מיליון לייקים בפייסבוק לאחר שפרסם תמונה שלו עם כרטיס לוטו זוכה והבטיח לתת אותו לאחד מהגולשים. הוא ביצע זאת כחלק מניסוי בהתנהגות משתמשי רשתות חברתיות. 

 

ההונאה הזאת מוכרת היטב בישראל מזה קרוב לשנתיים. מספר דפים אף השתמשו בשירותיהם של אתרי הורדות על מנת לצבור לייקים בשיטת קליק-ג'קינג - שבהם משתמשים מבצעים לייק לדף בלי שידעו על כך. בתגובה, פייסבוק החלה להפעיל *שיטות למניעת התופעה כמו הגבלת שינוי השם של עמודים מסוימים. הרשת החברתית פנתה לעזרת הגולשים ולעיתים מבקשת מהם אישור על לייק שעושים, במקרה בו חשוד התוכן האמור בפעילות הונאה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x