SolarEdge מתכננת הנפקה בארה"ב, רוצה לגייס 100 מיליון דולר
עדיין לא ידוע אם תבחר בבורסת ניו יורק או בנאסד"ק. החברה מפתחת תאים פוטו-וולטאיים לתעשיית האנרגיה המתחדשת וצומחת במהירות במזרח הרחוק. לפי הערכות, שוויה עומד על בין 400 ל-500 מיליון דולר
- "פגיעה בתקציב המדען הראשי היא פגיעה בבסיס הכלכלי של ישראל"
- Mximo: להקים חנות מובייל בקלות
- אקמאי השקיעה בסאגונה נטוורקס הישראלית
סולאראדג' מייצרת מערכות מבוססות שבבים לייעול פעילות פאנלים סולריים פוטו-וולטאיים ונחשבת כיום לאחת מהחברות הישראליות הצומחות בתחום הקלינטק, כאשר הכנסותיה מוערכות במעל 100 מיליון דולר בשנה והיא מתרחבת בעיקר בשוק האסיאתי.
בכנס שערכה חברת המחקר IVC באפריל האחרון אמר המנכ"ל גיא סלע כי הכנסות החברה צפויות להגיע עד סוף השנה ל-150 מיליון דולר. תכניות לגיוס 100 מיליון דולר בהנפקה מרמזות על כך ששוויה של סולאראדג' עשוי לנוע בין 400 ל-500 מיליון דולר.
למרות שהיא עוסקת בתחום עתיר הון כמו קלינטק, גייסה סולאראדג' עד כה 110 מיליון דולר ממשקיעים כמו קרן נורווסט (NVP), לייטספיד, ורטקס, ג'נסיס, אופוס, וואלדן וג'נרל אלקטריק.
הנפקה בשוק בעייתי
בתוך סולאראדג' מדברים על הנפקה כבר כמה שנים, ועם זאת החברה פעילה בשוק סוער למדי שחשוף למחירים התזזיתיים של הפאנלים הסולאריים. מאז שנת 2011 צנחו מחירי הפאנלים הסולאריים, בכ-90%, במקביל להצפת השוק באשראי סיני ובפסי ייצור סיניים באיכות מערבית.
ענקיות כגון בוש וסימנס יצאו מהשוק, האחרונה אף פיטרה מאות עובדים במסגרת חברת סולל אותה רכשה בעשור שעבר, וגם סאנטק הסינית, שבעבר נסחרה ב-16 מיליארד דולר, פשטה את הרגל. ועם זאת, מחירי הפאנלים הסולאריים דווקא צפויים לגדול, אפילו ב-60% עד שנת 2015, לפי החברה.
ולמרות זאת, ההוזלה במחירי הפאנלים הסולאריים דווקא מיטיבה עם סולאראדג', שאינה מייצרת פאנלים אלא מוכרת מערכות אלקטרוניות המייעלות את פעילותם. זאת על ידי כיוונון פעילות הפאנל בהתאם לכמות הלכלוך והצל המוטל עליו.
החברה פעילה בשוק הפאנלים הסולארים הפוטו-וולטאיים, אלה המותקנים על גגות של מוסדות, מבנים ציבוריים ופרטיים ומאפשרים גם למכור חשמל לחברות החשמל. לטענת סולאראדג', היא מאפשרת לשפר את ההכנסה מהרשת הסולארית הביתית בעד 25%. המערכת נמכרת כיום לחברות הגדולות בעולם שעוסקות בפריסת פאנלים סולאריים על גגות ומשווקות להן ציוד - חברות כמו סולאר סיטי, החברה הגדולה בתחום בארצות הברית שביצעה הנפקה מוצלחת בסוף השנה החולפת, וכן הענקיות היפניות סאניו, מיצובישי ופנסוניק. כיום מותקנות 2 מיליון מערכות של סולאראדג', ומייצרות 0.85 גיגה-וואט.