הממשלה אישרה את ההקמה של רשות סייבר לאומית
הרשות, יחד עם מטה הסייבר הלאומי, יירכזו תחתיהם את כל פעילות הסייבר של ממשלת ישראל. הרשות תספק את הצד האופרטיבי, כולל סיוע והגנה לארגונים וחברות מפני התקפות סייבר
ממשלת ישראל אישרה היום (א') את ההקמה של רשות הסייבר הלאומית, גוף שירכז תחתיו את הפעילות האופרטיבית של גופי הסייבר השונים. הרשות תשיא באחריות הלאומית הכוללת להגנה על מערך הסייבר, ותוקם במתווה תלת שנתי והדרגתי.
- סייבר-ארק עושה זאת שוב: קפצה ב-15% אחרי דוחות מעולים
- גוגל לאפל ומיקרוסופט: תקנו את פרצות האבטחה שלכן, או שנחשוף אותן
- ההאקרים האיראניים עברו השתלמות מקצועית באדיבות ישראל וארה"ב
הרשות תהיה תחת פיקוח מטה הסייבר הלאומי שהוקם בהוראת ראש הממשלה לפני כשלוש שנים. המטה יעסוק בהובלת המדיניות בתחום הסייבר בעוד הרשות תעסוק בצד האופרטיבי. ביחד, הרשת והמטה ביחד יהוו את מערך הסייבר הלאומי של ממשלת ישראל, תחת משרד ראש הממשלה. בשיחה עם "כלכליסט" אמר ד"ר אביתר מתניה, ראש המטה, שעלות הקמת הרשות תעמוד בשנה הראשונה על עשרות מיליוני שקלים, ובסך הכל בשלוש השנים הבאות התקציב ייגדל לשיעור של 150 עד 200 מיליון של בשנה והלשכה תעסיק כמאות עובדים.
הרשות תנהל את פעולות ההגנה כדי לתת מענה מקיף נגד תקיפות סייבר, לרבות טיפול באיומים ובאירועים בזמן אמת. הרשות גם תפעיל מרכז לסיוע בהתמודדות עם איומי סייבר, ה-CERT הלאומי (Cyber Event Readiness Team), במטרה לחזק את חוסנם של כלל הארגונים והמגזרים במשק. "הרשות החדשה תעביר מידע בזמן אמת לגופים הנפגעים. אנחנו נסייע להם בעת הצורך בעצירת איומים שגדולים עליהם. הסיוע יהיה גם לגופים ציבוריים וגם לגופים פרטיים", אומר מתניה.
על פי הערכות מטה הסייבר, לישראל נגרם מדי שנה מהתקפות סייבר נזק המגיע ל-2 מיליארד דולר. מידע זה עולה בקנה אחד עם הדיווחים של חברת המחקר קספרסקי מסוף השבוע האחרון, אז היא חשפה את שוד הסייבר הגדול בהיסטוריה, במסגרתו קבוצת האקרים גנבה כמיליארד דולר ממאות בנקים ברחבי העולם.
בנוסף אישרה הממשלה החלטה העוסקת במהלך להסדרת שוק שירותי הגנת הסייבר – הכולל בעלי מקצוע, מוצרים ושירותים רלוונטיים באמצעות יחידה ייעודית שתוקם בתוך הרשות החדשה. הרשות גם תקבל תוכנית להפעלת מנגנוני סיוע עבור ארגונים במשק, כולל תמרוץ ארגונים שיפעלו להעלאת רמת מוכנותם לאיומי סייבר. כחלק מהמהלך הזה, הממשלה התחייבה להטמעת סטנדרטים גבוהים יותרלבהגנת הסייבר, הן כדי לשפר את הגנת נכסיה הדיגיטליים של מדינת ישראל והן כדוגמה לציבור ולמשק.
במרכז המהלך תעמוד היחידה להגנת הסייבר בממשלה, הממוקמת בתוך משרד ראש הממשלה.ותרכז את נושא ההכוונה והנחייה המקצועית של תחום הסייבר עבור כלל הממשלה. היחידה גם תקים מרכז בקר סייבר ממשלתי, שיתמודד מול איומי סייבר.