"ההשקעות בפינטק זינקו ממיליארד דולר ב-2010 ל-6.8 מיליארד דולר ב-2014"
עו"ד דני דילברי, שותף תחום הייטק במשרד גולדפרב זליגמן הציג היום בוועידת "כלכליסט" נתונים על התרחבות ההשקעות בתחום הפינטק: "בעבר מיזמים מסוג זה עניינו רק את ארה"ב. היום משקיעים בהם בכל העולם, וגם בישראל"
- "מה שקרה עם אובר ותעשיית המוניות ו-AirBnB והמלונאות יקרה גם לתעשיית הפיננסים"
- "הבנקים לא יכולים להתחרות בחברות פינטק. הם חייבים לשתף איתן פעולה"
- משנה למנכ"לית לאומי: "הפינטק הוא שותף - וגם מתחרה"
"בשנים האחרונות המערכת הבנקאית המסרותית התחילה להכיר בקיומה של תעשיית הפינטק ובמקומם של השחקנים הקטנים בתעשייה הזאת".
דילברי הציג נתונים שמצביעים על צמיחה ברורה במימון הגלובלי של עולם הפינטק והמיזמים בעולם זה. על פי הנתונים הנתונים שהציג ב-2014 הושקעו כ-6.8 מיליארד דולר במיזמי הפינטק וזאת לעומת היקף השקעות כולל של כמיליארד שקל ב-2010. "ב-2015 הצפי לסכום אף גבוה יותר",הוסיף דילברי.
"בעבר ההשקעות בפינטק אפיינו את ארה"ב, אך בשנים האחרונות אנחנו רואים ששיעורי הצמיחה באירופה ואסיה הרבה יותר גבוהים מארה"ב", אמר דילברי. "העולם כולו רוצה להיכנס למיזמי הפינטק".
באשר להיבט הישראלי, הציג דילברי את נתוני IVC שמראים כי גם השוק הישראלי מגביר את השקעותיו במיזמי פינטק. "כשמסתכלים על הנתונים מבינים שבשנה וחצי האחרונות הייתה פה נקודת מפנה של ממש בתפיסה של השוק הישראלי. אם ב-2010 היו בפינטק 9 השקעות בודדות ב-49 מיליון שקל ב-2014 כבר היו 59 השקעות ב-369 מיליון שקל. באופן טבעי גם כשמסתכלים על מספר האקזיטים של מיזמים ישראלים בפינטק – רואים עליה ברורה".
דילברי הציג גם נתונים על השחקנים העיקריים במימון תעשיית הפינטק הישראלי. קרנות הון הסיכון היו ויהיו מקור המימון העיקרי – 24% ממימון ההשקעות. גם לאנג'לים ולחברות עסקיות יש מקום מכובד והן אחריות לכ-20%. "התחזקות של שת"פ בין מיזמי הפינטק הקטנים והבנקים הגדולים תוביל לכך שנראה יותר השקעות ומימון של הבנקים בתחום".