Zerto הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר
החברה פעילה בתחום שירותי הענן והתאוששות מאסון. הסבב הנוכחי נערך בהובלתה של הקרן האמריקאית IVP שמתמקדת בחברות טכנולוגיה בוגרות ובעקבותיו יגויסו כ-100 עובדים נוספים
שנת 2016 נראית ורודה לתעשיית התוכנה הארגונית הישראלית, עם גיוסי ענק כמו סבב בן 50 מיליון דולר לחברת הבינה העסקית סייסנס ו-35 מיליון דולר לחברת אחסון הפלאש אלסטיפייל עליו הוכרז אתמול. אחר הצהריים (ד') מודיעה גם חברת שירותי הענן Zerto מהרצליה על סיבוב ענק בן 50 מיליון דולר בהובלת הקרן האמריקאית IVP, שמנהלת 5.4 מיליארד דולר, מתמקדת בחברות טכנולוגיה בוגרות ומשקיעה בהן בכדי לתמוך בהפיכתן לחברות גדולות.
- אלסטיפייל מגייסת 35 מיליון דולר
- קרטיהיל גייסה 15 מיליון דולר מג'ונסון אנד ג'ונסון
- חברת סייסנס מגייסת 50 מיליון דולר בהובלת בסמר
זרטו פעילה בתחום ההולך וגדל של שירותי ענן, ומציעה לארגונים וחברות גדולות את האפשרות לנדוד בקלות בין שירותי אחסון הענן של ענקיות כמו מיקרוסופט ואמזון, תוך גיבוי כלל האפלקיציות הארגוניות והמידע האגור בהן.
מתוך כ-300 חברות בהן השקיעה IVP, כשליש מהן הונפקו. על השקעותיה של IVP נמנות ענקיות דוגמת נטפליקס, סאונד קלאוד, שזאם, סנאפצ'ט, טוויטר ומרקטו. IVP השקיעה גם בכמה חברות ישראליות עם נוכחות בניו יורק, בהן קוויגו של מייסד אאוטבריין ירון גלאי שנמכרה לגוגל ודאבל ווריפיי שהוקמה בישראל ופעילה כיום בארה"ב. בעקבות ההשקעה יצטרף כמשקיף לדירקטוריון זרטו סנדי מילר, השותף מ-IVP ומי שניהל את ההשקעה מטעם הקרן גם בזינגה ובחברת ההלוואות החברתיות פרוספר.
לסבב הצטרפה משקיעה חדשה נוספת,Access Industries של לן בלווטניק, שהשקיעה בחברה דרך הזרוע הישראלית שלה, כלל-טק. כל המשקיעות הוותיקות בזרטו השתתפו גם בסבב הנוכחי: קרן 83North, לשעבר גריילוק ישראל, RTP הרוסית, וכן הקרנות USVP, הרמוני ומארק לזלי, שגם מכהן בדירקטוריון של זרטו. אלה השקיעו כ- 60 מיליון דולר בטרם הסיבוב הנוכחי, מה שמוביל את זרטו לסך גיוסים של כ-110 מיליון דולר, אחת מחברות התוכנה הארגונית היקרות בישראל.
בחברה מסרבים להסגיר את שוויה, אך חברת הדירוג Zirra מעריכה אותו בכ-250-300 מיליון דולר טרם הסיבוב הנוכחי, ובשווי של 500-600 מיליון דולר בעת יציאה לאקזיט. אחת מהסיבות לשווי, לפי זירה, היא תחרות עולה מכיוונן של חברות מתחרות כגון Actifio וכן מערכת של התאוששות מאסון לענן הציבורי שהשיקה VMware של EMC, החברה ממנה יצאו מייסדי זרטו.
זרטו (Zerto) פיתחה מערכת גיבוי עבור חברות שצורכות שירותי ענן מחברות כמו אמזון, גוגל או מיקרוסופט. אלה חברות שהעלו לענן את המייל הארגוני, את מערכת הלקוחות או את מערך המשאבים שלהן והן מתקשרות עם זרטו בכדי להגן על עצמן במקרה של קריסת השירות, בעיקר כאשר הן מספקות בעצמן שירותים למיליוני לקוחות וחוששות למצוא את עצמן ללא מענה בעת קריסה כתוצאה מטעויות אנוש או מאסון טבע, להבדיל ממתקפת סייבר. זרטו משרתת גם חברות שמהגרות משירות ענן אחד לאחר בכדי להשתדרג ביכולת הביצוע או לקבל עסקה טובה יותר, ומבטחת אותן בדרך זו מאובדן של חלק מהתוכן שעלול ללכת לאיבוד.
בנוסף, מאפשרת זרטו לספקיות שירותי ענן, כמו אמזון, להציע שירות משלים של התאוששות מאסון כשירות, כחלק מחבילת התשתיות כשירות הנרכשות מהן. בשנה האחרונה חיזקה זרטו את מעמדה ברשת השותפים המסחריים של אמזון בתחום ההתאוששות מאסון והאחסון.
בנוסף, מדווחת זרטו על הכפלה בהכנסותיה 4 שנים ברציפות. החברה הפרטית לא מסגירה גם את היקף ההכנסות שלה, אך הן מוערכות בכמה עשרות מיליוני דולרים, מה שאומר שהחברה צפויה להגיע לקצב הכנסות שנתי של קרוב ל-100 מיליון דולר השנה או בשנה הבאה. לשם השוואה, בשנת 2014 הכניסה החברה כ-18 מיליון דולר. כעת, היעד שמסמנים בחברה כבר זמן רב הוא יציאה להנפקה. הסבב הנוכחי אמנם לא מוגדר כסיבוב טרום-הנפקה, אך בחברה מכוונים גבוה, ובוודאי שואפים להפוך לשחקן הגדול ביותר בתחום ההתאוששות מאסון לשירותי ענן. אם השנה הבאה תהיה מוצלחת בשוק ההון, תתכן תחילתה של רישום לקראת הנפקה.
למרות שזרטו היא יעד אטרקטיבי לרכישה על ידי חברות כמו EMC, דל, גוגל או אמזון, המנכ"ל זיו קדם משוכנע שזרטו עוד תהיה ענקית: "לא רואים כאן מספיק חברות גדולות שממשיכות לצמוח באופן אגרסיבי משנה לשנה, אנחנו רוצים להיות חברה כזו. לראייה, קרן IVP משקיעים רק בחברות שיכולות לגדול ולהיות משמעותיות בתחום שבו הן פועלות. באשר להנפקה, זה תלוי מאוד אם השוק יהיה פתוח לכך בעתיד, אבל עבורי הנפקה היא כלי מאשר מטרה. מדובר בסך הכל באמצעי למימוש מניות של משקיעים וצירוף של משקיעים חדשים".
את זרטו הקימו ב-2009 האחים עודד וזיו קדם, יוצאי ענקית האחסון EMC, שמשמשים כמנכ"ל וכסמנכ"ל טכנולוגיות בהתאמה. זיו קדם נמנה על מייסדי קשיא, חברת התוכנה שנמכרה ל-EMC ב-2006 בתמורה ל-160 מיליון דולר. היא מעסיקה כיום 300 עובדים, מחציתם במרכז הפיתוח בהרצליה, ועל לקוחותיה נמנים ענקים כמו פוג'יטסו, בלו קרוס וטלפוניקה. בעקבות הגיוס, מתכננים בזרטו לגייס למעלה מ-100 עובדים נוספים לחברה.