וויקיליקס מגנה על הפרטיות, אבל מפרסמת מידע אישי ללא אישור
אתר ההדלפות של ג'וליאן אסאנג' הפך לסמל של מאבק למען שמירה על פרטיות הגולשים, אבל מסתבר שהוא לא מתאמץ ליישם את מה שהוא מטיף לו ופרסם מידע פרטי של אזרחים שכולל תיקים רפואיים ופרטים של קורבנות אונס
אתר ההדלפות וויקיליקס פרסם מידע פרטי של אזרחים, בין השאר מידע בריאותי סודי, נטיות מיניות ואף מידע על קורבנות אונס ללא הסכמת בעלי המידע. מדיווח של סוכנות AP היום (ג') עולה שהמידע הועלה לאתר ביחד עם עוד אלפי מסמכים שמקורם בהדלפות ופריצות של מחשבי מפלגת הצדק והקדמה (AKP) הטורקית, משרד החוץ הסעודי ואף מהפריצה המתוקשרת לשרתי המפלגה הדמוקרטית.
- פייסבוק מצנזרת שידור חי לבקשת המשטרה
- האפליקציה החדשה של משטרת ישראל מתעלמת מפרטיות המשתמשים
- 40 חברות אמריקאיות חתמו על הסכם הגנת המידע החדש מול האיחוד האירופאי
כל הפריצות האלו הניבו אלפי מסמכים שהועלו לאתר ללא בקרה. פעילי זכויות אדם ומומחי אבטחת מידע שסרקו חלק ניכר מהמסמכים מצאו שהם מכילים מידע שעשוי לסכן אזרחים או מידע אישי רגיש. בין השאר נחשפו נטיות מיניות הומוסקסואליות של אזרח סעודי, הגם שמדובר בעבירה בממלכה הערבית שדינה עלול להיות עונש מוות. עוד נחשפו פרטים של קורבנות אונס, ילדים, אנשים בעלי עבר של מחלות נפש, תיקים רפואיים סודיים, מידע אישי של פליטים ואפילו מסמכי זיהוי ומספרי טלפון עדכניים.
בחלק ניכר מהמקרים, המידע עשוי לשמש לסחיטה על ידי גורמים זדוניים או להעמיד את הנחשפים בסכנה בגלל החוקים המקומיים במדינת בהם הם חיים. אך לא רק מידע נמצא במאגרי המסמכים של וויקיליקס. חוקר אבטחת מידע שעבר על חלק ניכר מהמסמכים בעזרת שירות סריקת הווירוסים Total Virus, טוען שבחלק מהמידע שוויקיליקס שומרים על שרתיהם נמצאו נוזקות ותוכנות זדוניות שהושתלו שם כנראה על ידי האקרים.
ג'וליאן אסאנג' עדיין ספון בשגרירות אקוואדור בלונדון בשל עבירות אונס שהוא מואשם בהן ומסרב להגיב על הדיווחים, אך דוברת מטעם האתר הסבירה שמדובר במיחזור של טענות שמקורן בכתבה של פוקס ניוז משנה שעברה. ב-AP טענו שהם יצרו קשר עם 23 מהאנשים שפרטיהם נחשפו והם לא היו מודעים לכך. במקרה אחד היה מדובר באישה מוגבלת שנחרדה לגלות שחובות סודיים שלה נחשפו, במקרה אחר היה מדובר בתיקי גירושין עם מידע על מחלות מין או טענות על גניבת רכוש משפחתי.