רשמית: אובר סוגרת את עסקי הליסינג שלה בארה"ב
השירות הוקם לפני שנתיים וגרם לחברה הפסדים במיליארדי דולרים, בין היתר משום שלא ניתחה נכון את צפי ההפסדים. לאחר שניסתה אובר למכור את השירות למפעילות אמריקאיות ונכשלה, תסגור אותו ותפטר 500 איש
- משקיעים באובר תובעים את החברה ואת מנכ"ל לשעבר טראוויס קאלניק
- בעקבות לונדון: גם ניו יורק שוקלת לגרש את אובר מהרחובות
- דידי צ'ושינג הפכה לעינוי הסיני של אובר
חטיבת Xchange הוקמה לפני שנתיים, במטרה למשוך נהגים לשדרג את מכוניותיהם גם עם דירוג אשראי בעייתי, שמנע מהם לקנות מכונית. בשנה שעברה התגלה השירות כהפסדי ולאחרונה נודע שהיקף ההפסדים הוא עצום: בעוד אובר נערכה להפסד אפשרי של 500 דולר על כל מכונית שמכרה, התגלה ההפסד כ-9,000 דולר ליחידה. ב-2016 עמד ההפסד הכולל על 3 מיליארד דולר.
אובר ניסתה למכור את השירות לאחד משחקני הליסינג הגדולים בארצות הברית – שוק בו פעילות חברות רבות שכאלה, אך המגעים לא הבשילו לכדי עסקה. אובר, שאימצה גישה בוגרת ופרגמטית יותר מאז דארה קוסרשאהי תפס את כס המנכ"ל, בחרה לסגור את הפעילות ולהתמקד באפיקים רווחיים יותר.
צרות בצמרת
החברה אמנם ממוקמת בצמרת שוק הנסיעות השיתופיות העולמי, אך מתמודדת עם אתגרים רבים בדמות חקירות בארה"ב ובאירופה בגין הפרת זכויות עובדים ובטיחות תעבורה. לאחרונה הודיעה רשות התחבורה של לונדון שהחברה לא תורשה לפעול עוד בעיר בשל סוגיות כ"א; אובר, לטענת הרשות, לא ביצעה בדיקות רקע נאותות לעובדים שלה, מה שהוביל למקרי תקיפה ושורת עבירות תנועה. עיריית ניו יורק שוקלת אף היא לאסור על החברה לפעול בשטחה, מסיבות דומות.
כל הפסד של אובר מהווה ניצחון פוטנציאלי למתחרות כליפט ודידי צ'ושינג, שמנסות להיכנס לכל שוק שהודף את אובר החוצה. יתכן שהמפלה שנחלה אובר בשוק הליסינג תסמן את כניסת מתחרותיה לזירה.