ביה"ד הרחיב את ההגנה על אמהות עובדות
ביה"ד האזורי לעבודה קבע שניסיון לחייב אם צעירה להרחיב את היקף משרתה הוא אפליית הורה
שופטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב אורנית אגסי מרחיבה את ההגנה על אמהות עובדות וקובעת תקדים שלפיו נאסר על מעסיק לחייב עובדת להגדיל את היקף משרתה לאחר שהפכה לאם, גם אם העסק דורש זאת.
קראו עוד בכלכליסט:
- "הארכת יום הלימודים בשעתיים לא שלחה אמהות לשוק העבודה"
- בנק ישראל: ההוצאה על גני ילדים מחלישה את תמריץ האמהות לחזור לעבוד
- בעד האמהות הצעירות: החברה שמכפילה את השכר ב-6 השבועות הראשונים לחזרה לעבודה
האם טענה באמצעות עוה"ד אלינור אהרונסון ושירן לרנר ממשרד אשר חלד ושות', שהיתה מנהלת סניף בחברה, בהיקף של 29 שעות עבודה שבועיות, אלא שביום שחזרה מחופשת הלידה דרש ממנה המעסיק לעבוד במשרה מלאה. כשסירבה הופחת שכרה מאוד ובסופו של דבר היא פוטרה. העובדת טענה שההרעה בתנאי עבודתה היא עבירה על החוק האוסר פגיעה בתנאי העסקה לאחר חזרה מחופשת לידה וכן עבירה על החוק לשוויון הזדמנויות בעבודה האוסר פגיעה בתנאי העסקה מחמת הורות.
נציגי המעסיק טענו שסוכם עם האם שתעבוד בהיקף משרה מלאה, ולאחר שחזרה מחופשת הלידה התברר להם שהאם מסרבת לבצע את מה שהוסכם והחליטה באופן חד־צדדי להפחית ממשרתה, לא היתה לחברה ברירה אלא לשלם לה לפי השעות שעבדה ולבסוף לפטר אותה בשל מעשיה החד־צדדיים. השופטת אגסי קיבלה את עמדת העובדת והטילה על מעסיקיה לשלם לה 40 אלף שקל על אפלייתה, ופיצוי נוסף עבור הפרשי שכר ופיצויי פיטורים. "אין חולק", כתבה השופטת, "כי מיום חזרתה מחופשת לידה, יזם מנהל המקום שיחה עם העובדת ודרש ממנה לבצע עבודה בהיקף משרה מלאה. דרישה זו מהווה הפרה של חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה".