נתניהו מקדם הצעה להגבלת זכות השביתה של עובדי המגזר הציבורי; לפיד מתנגד
נתניהו מעוניין לפגוע בבטן הרכה ביותר שיש להסתדרות ולהגביל את זכות השביתה בשירותים חיוניים כמו נמלים וגם בבתי החולים; צוות בראשות פקידים בכירים ינסה לחשוב איך הצעה שכזו תעמוד במבחן בג"ץ; לפיד הבהיר לעיני: "מבחינתו הנושא לא עומד על הפרק בשלב זה"
ראש הממשלה בנימין נתניהו מקדם באופן אישי את הגבלת זכות השביתה של עובדי המגזר הציבורי. זאת, בעיקר על מנת למנוע אפשרות מעובדי נמלי אשדוד וחיפה לשבות לקראת הקמתו של נמל פרטי לו העובדים מתנגדים. לעומת זאת, שראוצר מתנגד למהלך.
- משרד התחבורה מתכונן להשבתת הנמלים: ייזום חקיקת בזק בנושא
- "שביתה של שבוע בנמלים תעלה 340 מיליון שקל"
- רוח הקרב נעלמה
אתמול כינס מנכ"ל משרד רה"מ, הראל לוקר, ישיבה תחת הכותרת של כתיבת הצעת חוק לבוררות חובה לפני השבתה בשירותים חיונים בהשתתפות הגורמים הכלכליים והמשפטיים הנוגעים לנושא, כגון הממונה על השכר במשרד האוצר, קובי אמסלם, המשנה ליועמ"ש לעניינים חוקתיים, עו"ד אורית קורן והיועמ"ש של משרד הכלכלה (תמ"ת לשעבר), עו"ד מיכאל אטלן, עליו הוטל בסוף הישיבה לרכז את עבודת המטה בנושא. תחת השירותים החיוניים מנה לוקר את נמלי הים והתעופה, רכבות, חשמל, מים וגם מערכת הבריאות. עם זאת, בישיבה לא השתתפו נציגים של משרדי האנרגיה או הבריאות אלא מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי, מה שאולי מרמז על הכוונה האמיתית מאחורי הצעת החוק.
על פי ההצעה המתגבשת, לפני כל שביתה בשירותים חיוניים יחוייב ועד העובדים והמדינה להגיע לבוררות במוסד שיוגדר לשם כך. לדוגמה, אם עובדי נמל אשדוד או האחיות בבית החולים שיבא ירצו לשבות בדרישה להעלאת שכר הן יצטרכו לעבור דדרך מוסד הבוררות. בפועל, המשמעות היא ביטול זכות השביתה של אותם גופים, אם כי עולה השאלה מה יקרה אם העובדים יחליטו לשבות בכל זאת ואילו סנקציות יוטלו עליהם.
ההסתתדרות רואה בצעד שכזה הפרה של זכות השביתה וההשלכות של הצעת חוק כזו עשויה להיות סכסוף עבודה בקנה מידה גדול, עד לכדי שביתה כללית. יש בממשלה שסבורים שהציבור יתמוך בה במאבק שכזה ויתנגד להסתדרות, אך הדבר אולי נכון בכל הנוגע לחברות הממשלתיות של הנמלים והחשמל, אך ספק אם אותה תמיכה תקבל המדינה אם תכליל בשירותים החיוניים גם רופאים ואחיות שישבתו גם הם במחאה על הפגיעה בזכות השביתה שלהם. בישיבה אמרו הנוכחים כי הצעת החוק תובא גם לשיחות מול ההסתדרות.
ביום ראשון בעוד שבוע וחצי תיערך פגישה נוספת במשרדו של לוקר בה יציגו משרדי הממשלה את האפשרויות לגבי ההגדרה של שירות חיוני, מתווה החוק, לוחות זמנים ועוד. בין השאר, יתבצע ניתוח לגבי האפשרות של החוק לעמוד במבחן בג"ץ, אם יגיע לכך.
בדיונים של ועדת טרכטנברג התבטא המשנה ליועמ"ש, עו"ד אבי ליכט, כי הגבלת זכות שביתה אינה סבירה מבחינה משפטית ורמז כי הדבר לא יעמוד בבג"ץ. זו הסיבה מדוע עמיתתו, עו"ד קורן, היא שהוזמנה לישיבה, בה ככל הנראה לא סתמה את הגולל על האפשרות של עמידת החוק בבג"ץ אך דרשה שיהיו בו איזונים. בין השאר, יצטרך הצוות להכריע מדוע נסיעה לחופשה בחו"ל היא שירות חיוני ומדוע נסיעה ברכבת, שיש לה תחליף בדמות נסיעה באוטובוס, גם היא שירות חיוני.
בעוד נתניהו מנסה לקדם מהלך חקיקה להגבלת זכות השביתה של עובדים במגזר הציבורי, בעזרת פקידים בכירים במשרד האוצר, מתברר כאמור כי שר האוצר עצמו, יאיר לפיד, אינו תומך במהלך. בשיחה בין יו"ר ההסתדרות עופר עיני ללפיד הבהיר שר האוצר כי "מבחינתו הנושא לא עומד על הפרק בשלב זה", כפי שנמסר מלשכתו.