מועמד לדירקטור לאומי: "מדיניות הבונוסים של הבנק צריכה לעודד תחרותיות"
רו"ח זיאד אבו חבלה, אמר את הדברים בהתייחסו למדיניות התיגמול החדשה של לאומי שתובא לאישור האסיפה הכללית בעוד כשלושה שבועות
"רף תשואה על ההון של 7.5% לתשלום הבונוס איננו רציני", כך טוען המועמד לתפקיד דירקטור בבנק לאומי, רו"ח זיאד אבו חבלה, בהתייחסו למדיניות התגמול החדשה של לאומי שתובא לאישור האסיפה הכללית בעוד כשלושה שבועות.
אבו חבלה, (40), שעליו המליצה הוועדה למינוי דירקטורים בבנק לאומי בשנה שעברה, טרם זומן עדיין לראיון אישי בפניה, מה שעל פי הערכות מקטין את הסיכוי כי יקבל שוב את המלצתה, זאת משום שהיא סיימה כבר את שלב הראיונות האישיים.
- הקרב על השכר של רוסק-עמינח: גרסת בנק לאומי
- משרד האוצר צפוי להתנגד למדיניות תגמול הבכירים של בנק לאומי
- יד לוחצת יד. עוד פעם
"בונוס על מה?", שואל אבו חבלה. "האם הנהלת הבנק הצליחה להחזיר לבעלי המניות את התשואה שהפסידו על השקעתם ב-2008? האם הביצועים של הבנק עולים על הביצועים של המערכת הבנקאית? במקום לדון בסוגי הבונוסים השונים, הנהלת הבנק צריכה לשאול את עצמה מה עליה לעשות על מנת להביא את התשואה על ההון של הבנק שהיא היום כ- 8% לרמה הממוצעת של חמשת הבנקים הגדולים שהינה 10%.
אבו חבלה מוסיף כי אינו מתנגד למדיניות הבונוסים. "הדבר מתבקש וחשוב כחלק ממדיניות ומהאסטרטגיה הניהולית של כל ארגון עסקי העובד בסביבה תחרותית, וביניהם הבנק. אך המדיניות צריכה לבטא ביצועים תחרותיים, שלא רואים אותם בדו"חות הכספיים של הבנק. על מדיניות הבונוסים להיות אחראית כלפי בעלי המניות ומאוזנת כלפי ההנהלה, שלא די בכך להשיג רווח 'שולי'. צריך רווח תחרותי ורף תשואה על ההון מינמאלי ומשמעותי. על מדיניות הבונוסים להיות ענישתית, כך שההנהלה תשלם מכספה על ביצועים שהביאו להפסד כספם של בעלי המניות, כדוגמת כישלון ההנהלה בזיהוי ובניהלו משבר הסאב פריים של 2008".