$
בארץ

בג"ץ: על כיל להציג מפה מעודכנת של הבריכות לקציר המלח

בעלי המלונות טענו שבמהלך אישור הפשרה מול כיל, במסגרתה תוכנן הקציר כמו גם הקמת סוללות הגנה, הוסתרה לכאורה מפה מעודכנת שיכולה לשנות את מבנה העבודות במקום

ליאור גוטמן 22:2008.12.13

בג"ץ חייב היום (א') את חברת כיל להציג מפה מעודכנת של בריכות ים המלח מהם מתוכנן להתבצע הקציר.  

הדרישה להגשת המפה החדשה נוצרה לאחר עתירה של התאחדות בעלי המלונות שטענה שבמהלך אישור הפשרה מול כיל, במסגרתה תוכנן הקציר כמו גם הקמת סוללות הגנה, הוסתרה לכאורה מפה מעודכנת שיכולה לשנות את מבנה העבודות במקום.

 

באמצע 2012 גובש הסכם פשרה מול כיל, המדינה, בעלי המלונות והמועצות המקומיות בסביבת ים המלח לביצוע קציר מלח והקמת סוללות מגן. ההסכם מתייחס לשטח של כ-80 קמ"ר ובעלות שלכמה מיליארדי שקלים.

 

מפעלי ים המלח מפעלי ים המלח צילום:עמית שעל

 

המדינה התחייבה להשלים את הסטטוטוריקה עד אמצע 2013 כך שהעבודות להעברת המלח יתבצעו עוד השנה, אולם היישום נדחה ועל פי ההערכות העבודות בפועל תחלנה רק באמצע 2014.

 

בעלי המלונות עתרו לבג"ץ בבקשה להמציא את כל המסמכים שקשורים לעבודות, לרבות מפה חדשה ממנה מתוכנן הקציר. הטענה העיקרית שלהם היא שכיל לא הציגה לכאורה נתונים שהיא מפיצה אותן במצגות רשמיות כך שהות"ל (ועדת לתשתיות לאומיות) עלול לקדם את תכנון העבודות שם מבלי שיהיו בפניו כל העובדות.

 

בג"ץ לא קבע אם המפה החדשה רלוונטית לדיון או לא והוא יוכל לעשות זאת לאחר ההצגה הרשמית שלה בשלישי הקרוב.

שתי הסוגיות שבמחלוקת הן גובה סוללות ההגנה שיוקמו ושאלת הפיצוי על העבודות שיתבצעו בים המלח בזמן שתיירים לכאורה שוהים במלון.

 

מכיל נמסר בתגובה: "למרות שבתי המלון ידעו מראש כי הם מוקמים לחופו של אגן מלאכותי שמפלסו עולה בכל שנה, ולמרות שהממשלה התחייבה להגן על בתי המלון, היא הטילה על כיל את עיקר פרויקט ההגנה על בתי המלון שעלותו כ-6 מיליארד שקל. מאז, כיל פועלת במרץ ובשקיפות מלאה מול הות"ל, כדי לקיים את ההסכם בלוחות זמנים קצרים ביותר. לא זו בלבד שבתי המלון לא משתתפים במימון הגנתם למרות אחריותם לבעיה, הם גם רוצים לחבל בביצועה. בג"ץ דחה כבר בעבר פניה של בתי המלון נגד ההסכם ונגד הגבהת הסוללות".

 

בעלי המלונות מיוצגים ע"י עו"ד גדעון פישר ורפאל יוזלרי ממשרד גדעון פישר .

בטל שלח
    לכל התגובות
    x