ביהמ"ש יקבע היום אם הלחץ של רוזנהויז על ספקים היה חוקי
כתב האישום שהוגש נגד מנכ"ל שופרסל לשעבר, הראשון שמתמקד בעבירת הפרת תנאי מיזוג, טוען כי רוזנהויז הפר את תנאי המיזוג עם רשת קלאבמרקט
תיק הדגל של רשות ההגבלים העסקיים מגיע לקו הסיום: בית המשפט המחוזי בירושלים יכריע היום (ב') האם מנכ"ל שופרסל לשעבר אפי רוזנהויז, מנהל הסחר אלי גידור ורשת השיווק עצמה הפרו את תנאי המיזוג עם רשת קלאבמרקט שקרסה. על פי כתב האישום, רוזנהויז וגידור הורו לכאורה להפסיק לרכוש מוצרים מספקים כדי ללחוץ עליהם לבטל מבצעים ברשת המתחרה מגה.
- "אנשי קוקה־קולה פעלו לגבש חזית אחידה נגד שופרסל"
- "רוזנהויז אמר - 'אם אתם לא יודעים לשמור על המותגים שלכם אני אוריד אותם מהמדפים'"
- כך אוספת שופרסל מודיעין על המתחרים
מדובר בתיק הראשון של רשות ההגבלים שהאישומים העיקריים בו נוגעים לעבירה של הפרת תנאי מיזוג, שהעונש המקסימלי עליה הוא שלוש שנות מאסר וקנס כספי של 750 אלף שקל לאדם. ההחלטה בתיק צפויה לשרטט את גבולות הגזרה ביחסים בין רשתות שיווק לספקים.
במסגרת החקירה שנפתחה בינואר 2009 העידו נגד שופרסל ובעלי התפקידים מטעמה בכירי שוק המזון, בהם מנכ"ל אסם המנוח גזי קפלן, יו"ר קוקה־קולה רוני קוברובסקי, מנכ"ל קוקה־קולה איציק תמיר, מנכ"ל שטראוס גדי לסין ומנכ"ל ויסוצקי רון וינשטין.
הפרשה החלה להתגלגל בדצמבר 2008. מגה פרסמה אז בעיתונים מודעות על מבצע בסניפיה שבו ניתן לקנות שורה של מוצרים במחירים של 3.99–1.99 שקלים, בקניית סל מוצרים של 100 ו־200 שקל, בהתאמה. באותו היום פרסמה גם שופרסל מודעות עם מוצרים זהים לאלה שהיו במבצע של מגה, אולם במחירים גבוהים יותר משל המתחרה.
על פי כתב האישום שהוגש לפני כשלוש שנים, רוזנהויז צלצל למנהלי החברות שמוצריהן נמכרו במקביל בשני המבצעים וניסה להביא לכך שהם יפעלו להפסקת המבצע של מגה. באותו היום החליטו רוזנהויז וגידור להפסיק לרכוש (להוציא מהגיוון של הרשת) מוצרים מסוימים של הספקים שהשתתפו במבצע מגה.
"הוצאת המוצרים מגיוון", נטען בכתב האישום, "נעשתה נוכח העובדה שהספקים לא פעלו להפסקת מבצע מגה ועל מנת לגרום לספקים לפעול למניעת מבצעים דומים בעתיד". רוזנהויז, גידור ושופרסל מואשמים גם בארבע עבירות של ניסיון לעשיית הסדרים כובלים (קרטל), ורוזנהויז וגידור לבדם מואשמים גם בעבירה אחת של אחריות מנהלים.
בסיכומי ההגנה שלהם טענו רוזנהויז, גידור ושופרסל כי הספקים חברו נגדם בתלונות לרשות ההגבלים כדי להסתיר ניסיונות שלהם ליצור קרטל: "אנשי קוקה־קולה פעלו ללא לאות בניסיון לגבש חזית אחידה במטרה לפעול נגד שופרסל".