$
ועידת תחזיות 2014
ועידת תחזיות מעודכן

דורית סלינגר: "אני קוראת לצעירים להתחיל לחסוך ויפה שעה אחת קודם"

המפקחת על הביטוח במשרד האוצר אמרה את הדברים בוועידת התחזיות 2014 של "כלכליסט" והודיעה כי תפעל להקטנת רמת הסיכון בתיק החיסכון עם העלייה בגיל

רחלי בינדמן 11:3530.12.13

"התארכות תוחלת החיים יחד עם ירידה בפיריון מביאה לתלות גבוהה בין כח העבודה לאוכלוסיית הפנסיונרים. הבעיה הזו מטרידה מדינות רבות בעולם", כך אמרה הבוקר (ב') דורית סלינגר, המפקחת על הביטוח במשרד האוצר, בוועידת התחזיות 2014 של "כלכליסט". מדובר בנאומה הפומבי הראשון של סלינגר מאז כניסתה לתפקיד לפני ארבעה חודשים. 


"מאז כניסתי לתפקיד אנחנו עובדים אינטנסיבית להכנת תכנית אסטרטגית לשנים הבאות", אמרה סלינגר והמשיכה: "יש לנו חלון הזדמנויות לבוא וליצור חיסכון פנסיוני הולם לפני ירידה בשיעור הפיריון בישראל. גם לשוק ההון יש כמובן השלכה על שוק הפנסיה במובן השגת תשואה נאותה על החיסכון שלנו ועל קצבאות הפנסיה שלנו בהמשך וכמובן מצב בו נפילה חדה בשוק ההון יכולה לפגוע בפנסיה שלנו. האלמנט החשוב הנוסף שמשפיע על הפנסיה שלנו הוא כמובן שוק העבודה. יש עשור אבוד בו אין חיסכון – שנות ה-20 לחיינו ולכן היקפי הצבירה נמוכים יותר", מפרטת סלינגר את הנקודות המשפיעות באופן מכריע על הפנסיה שלנו.

 

"יש חשיבות רבה לחיסכון בגיל צעיר. פרישה מוקדמת יוצרת מצב שלאישה בת 62 יש כמעט שלושה עשורים שהחיסכון שצברה צריכה לממן את כל שנותיה. הצרכים גם גבוהים מאד ולכן הפער בין החיסכון לשימושים הדרושים עלול להיות גבוה מידי", היא מתריעה. "שוק העבודה אינו שוק העבודה של אתמול. בעבר אדם נכנס בגיל 25 למקום העבודה. עבד עד גיל 65 בשוק העבודה ופרש. לעומת זאת אנשים היום מחליפים מספר מקומות עבודה שעלולים לגרום לאיים של העדר חיסכון. יש לנו אתגרים רבים לטפל בהם בגלל זה".

 

דורית סלינגר. "שוק העבודה אינו שוק העבודה של אתמול" דורית סלינגר. "שוק העבודה אינו שוק העבודה של אתמול" צילום: נמרוד גליקמן

 

לדברי סלינגר, "צריך שיהיה מעבר חלק בין תקופת העבודה לתקופת הפרישה, כך שיהיה פער נמוך בין הכנסת העובד לפני הפרישה להכנסה אחרי הפרישה. איך אפשר לעשות את זה? צריך להרחיב את המקורות. למשל לא למשוך את כספי הפיצויים לפני הפרישה ולהגדיל את תקופת החיסכון. מי שחוסך זמן ארוך יותר יגיע לצבירה פנסיונית גבוהה יותר. אני קוראת לצעירים להתחיל לחסוך ויפה שעה אחת קודם. ככל שתחסכו יותר מוקדם תגיעו לסכומים יותר גבוהים. אי אפשר לחכות עם זה. צריך לחסוך עד גיל מאוחר. צריכים להתאים את החיסכון שלנו וההפקדות שלנו למעגל ההכנסות שלנו. אנשים יכולים להשתכר סכומים גבוהים לפרק זמן מוגבל ובהמשך תהיה ירידה דרמטית בהכנסות. לכן צריך לאפשר להם לחסוך לגבי היקפי ההכנסות השונים שלהם לאורך זמן". למעשה, סלינגר רומזת שראוי להחיל את המודל האנגלי בנושא מיסוי פנסיוני ולאפשר למשתכרים הרבה בפרקי זמן קצרים לחסוך יותר באותן תקופות.

 

"ברור לנו שככל שאדם מתגבר היכולת והרצון שלו לספוג תנודתיות בהכנסה נמוכה יותר ולכן נפעל להקטין התנודתיות גם אם הכספים מושקעים בשוק ההון", אמרה סלינגר ורמזה למעשה על אפשרות להכנסת אג"ח מיועדות של המדינה עם תשואה מובטחת לחוסכים בגיל מבוגר.

 

סלינגר מוסיפה "צריך להתאים סל תמריצים שיעודד חיסכון בכל שכבות האוכלוסיה".

 

סלינגר התייחסה גם לתחום ההפצה של מוצרי הפנסיה (סוכני ביטוח ויועצי ביטוח) ואמרה:"צריך לאפשר לצרכן לבחור את המפיץ עמו רוצה לעבוד". בכך מאותתת סלינגר כי תפעל לאפשר לכל חוסך לבחור את סוכן הפנסיה שלו בניגוד למצב כיום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x