$
בארץ

מנכ"ל התאחדות התעשיינים: "לא נפסיק המאבק בתאגידי המים. השנה תהיה שנת הבג"צים"

אמיר חייק אמר את הדברים באסיפה הכללית של התאחדות התעשיינים: "מעמיסים עלינו הוצאות לא סבירות ואנו משלמים ומשלמים. בגרמניה מינו שר לבעיות רגולטוריות. אם לא יטפלו בנושא מהשורש כולנו נטבע"

עמרי מילמן 10:1727.02.14

"אנו נאבקים מאבקים קשים מול הרגלוציה וחובות הלא סבירים והייחודים בישראל כמו ארנונה חריגה ועלויות המים", כך אמר היום אמיר חייק, מנכ"ל התאחדות התעשיינים בישראל באסיפה הכללית של ההתאחדות.

 

חייק כבל על יחסי התעשיינים עם הממשלה ואמר: "שר תעשייה כבר אין לנו. יש לנו שר כלכלה. שר האוצר חדש, כמעט חצי מחברי הכנסת חדשים. אנו נתקלים מידי יום במאבקים אדירים בבירוקרטיה וברגולציה. לממשלה יש כוונות טובות אך זה מתקדם בעצלתיים, אם זה משרד איכות הסביבה, משרד הבריאות".

 

עם זאת, סייג חייק את דבריו ואמר: "עם כל הקשיים אנו חשים רוח גבית מראש הממשלה ומנכ"ל המשרד שלנו (הכלכלה-ע"מ), גם שר האוצר עובד עימנו בשיתוף, הוא העביר סכומים גדולים למדען הראשי, הוא דוחף כרגע להקמת מערך החינוך המקצועי וזה דבר מאד חשוב . זמינות האוצר עבורינו היא אנסופית ואנו מרגישים זאת".

 

חייק. "אנו נתקלים מידי יום במאבקים אדירים בבירוקרטיה וברגולציה" חייק. "אנו נתקלים מידי יום במאבקים אדירים בבירוקרטיה וברגולציה" צילום: עמית שעל

 

על יחסי התעשיינים עם חברי הכנסת אמר נשיא התאחדות התעשיינים: "יש לנו מול הכנסת הרבה פעמים תחושה שאנו מנסים להוציא מים מסירה שחוטפת כמויות רבות של גשמים. הסיפור של הרגולציה הוא סיפור קשה, שמעתי שביקרה פה ראש ממשלת גרמניה, היא סיפרה שהיא מינתה שר מיוחד בממשלתה כדי להקל על בעיות רגולטוריות. אם לא נטפל בבעיה הזו מהשורש אנחנו פשוט נטבע. בכל יום מגיעים עם רגולציה חדשה".

 

בנושא האנרגיה אמר חייק: "בתחום הגז, שאנו מלווים באופן יומיומי, הרעיון שאנו שמים על השולחן הוא להפריד בין ההפקה להולכה, זה יכול למנוע בעיה של ריכוזיות".

 

חייק המשיך ומנה שורה של מאבקים בהם מטפלת ההתאחדות: "אנו נאבקים בבעיות החשמל, ארוננה ומים. תאגידי המים, שהם המצאה ישראלית קלוקלת, מעמיסים עלינו הוצאות לא סבירות ואנו משלמים ומשלמים. לא נפסיק את מאבקנו נגד תאגידי המים. חריגות ארנונה זו המצאת ישראלית לא הגיונית, קבלנו הבטחה משר האוצר שיטפל בכך. חברות גביית הארנונה מבקשות עוד ועוד כסף ומקבלות אחוזים על גבייתן - זו שערוריה. השנה זו היא שנת הבג"צים, הגשנו בג"צ נגד עיריית פתח תקווה ועיריית קריית גת. ב-2012 קיבלו מ-60 רשויות אישור לארנונה חריגה ומכיוון שהיה עומס במשרד הממשלתי הוא אישר את הכל".

 

"מי שיעיז להעמיד את התעשייה כאוייבת יוקר המחייה - אין לו מושג על מה הוא מדבר, התעשייה אינה הבעיה אלא הפתרון. נוח למספר אנשים להציגה כבעיה כדי לקבל כותרות. הם כותבים פוסטים בפייסבוק, גם אנו יודעים לעשות זאת. אם המדינה חפצת חיים היא חייבת לקדם את התעשייה. אחד הנושאים המרכזיים שנטפל בהם השנה זה נושא החינוך לתעשייה, חינוך מקצועי . נושא זה הוא בעייתי. כולם מגלים אמפתיה אך אף משרד לא פועל עבורה. אנו רצים בין מה שהיה פעם משרד התעשייה למשרד החינוך, אנו מקווים כי נושא זה יקודם בעזרתם".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x