מנכ"ל משרד הבריאות, רוני גמזו, התפטר על רקע מתיחות עם השרה גרמן
לדברי גורמים במשרד, מדובר במחלוקות על אופן ניהולו; עם זאת, הפרישה הוגדרה כהחלטה הדדית של שני הצדדים בתום ארבע שנות כהונה של המנכ"ל; גמזו: "אני משאיר מאחורי משרד חזק"
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, הודיע הבוקר (ו') רשמית לשרת הבריאות יעל גרמן על פרישתו מהתפקיד. במשרד הבריאות הגדירו את הפרישה כהחלטה הדדית של שני הצדדים בתום 4 שנות כהונה של גמזו, אך גורמים אחרים במשרד גם יודעים לספר על מתיחות ששררה בין השניים בתקופה האחרונה - בנוגע לאופן תפעול המשרד. גמזו יסיים את תפקידו ב-1 ליוני.
- יעל גרמן צמצמה את ניגוד העניינים, אך המוקשים העיקריים עוד לפניה
- מנכ"ל משרד הבריאות אוסר על בתי החולים לקלוט עובדי הדסה
- מנכ"ל משרד הבריאות: הדסה צריכה להיכנס לפיקוח ממשלתי
גמזו עוזב את המשרד בעיצומם שני אירועים דרמטיים - האחד המשבר בבית החולים הדסה והשני המסקנות של הוועדה לחיזוק מערכת הבריאות בראשה עומדת גרמן שעתידה לשנות משמעותית את אופן הפעולה של מערכת הבריאות. במשרד מנסים לשדר עסקים כרגיל ואומרים כי הפעילות תימשך כרגיל. עם זאת, קשה להאמין כי בתקופה כזו התפטרות של מנכ"ל כה דומיננטי כמו גמזו תאפשר המשך פעילות שכזו כסדרה.
גמזו מונה לתפקיד על ידי סגן שר הבריאות דאז, יעקב ליצמן, ונשאר גם עם כניסתה של גרמן לתפקיד בשנה שעברה. גמזו נחשב למנכ"ל חזק שלא חשש להתעמת עם משרד האוצר ולהודות בבעיות הקשות של המערכת.
בהודעתו הרשמית אמר גמזו כי "אחרי ארבע שנים אינטנסיביות של עבודה קשה וסוחטת מסביב לשעון, ולאחר שיקום תדמיתו של משרד הבריאות וחיזוק מעמדו הציבורי, אני עוזב בתחושת סיפוק מלאה. אני משאיר מאחורי משרד חזק עם חזון ברור שתוכנית העבודה שלו סדורה לשנתיים הקרובות, ושבראשו עומדים גורמי המקצוע הטובים ביותר במערכת ובמבנה ארגוני איתן. אני רוצה להודות לשרה גרמן על שיתוף פעולה מלא ועל הגיבוי הבלתי רגיל שקיבלתי ממנה, וכן לרב ליצמן, קודמה בתפקיד. לזכות השרה גרמן ייאמר: כניסתה לתפקיד לא לוותה בחילופי מנהלים חפוז, דבר שאיפשר לכולנו להמשיך את רצף העבודה ושימר את הרצף הניהולי והמקצועי. אינני מודאג. המשרד מובל על ידי שרה ערכית, מקצועית ונמרצת וצוות מסור וחדור מוטיבציה לשנות. שלא כבעבר, חלופת המנכ"לים תהיה מסודרת, מכובדת ורצף הניהול המצוין יימשך. משרד הבריאות הוא בית ומערכת הבריאות היא נחלתי לה אמשיך לתרום כל חיי".
בשיחה עם "כלכליסט" אמר גמזו כי "עכשיו אני מפנה (את מקומי) לאדם הבא. אני והשרה רוחשים חיבה אדירה אחד לשני. לפני שנה היה לי חשוב להישאר בתפקיד, למרות שזה לגיטימי שמנכ"ל מתחלף כששר מתחלף ואני שמח שהשרה בחרה שאשאר. זה לא שאני מתאים לשרה כמו כפפה, אבל זה לא קשור להחלטה על הפרישה". גמזו הסביר כי העיתוי של ההודעה, בעת משבר הדסה, נלקח בחשבון: "במערכת הזו אין עיתוי מתאים, תמיד יש משהו. זו היתה החלטה משותפת לשנינו לאחר שחיפשנו את העיתוי הנכון, כאשר במקביל אמשיך לטפל עד יוני בהדסה". לגבי התפקיד הבא שלו, אמר גמזו כי "אין לי עדיין תפקיד אליו אני מגיע. הספקטרום הוא מרופא נשים עד פוליטיקה".
השרה גרמן אמרה כי עם כניסתה למשרד פגשה ב"אחד המנכ"לים הטובים ביותר בשירות הציבורי, אדם משכמו ומעלה המקדיש עצמו למען העבודה הציבורית. רוני ליווה אותי, ייעץ לי ולימד אותי, ומצאתי בו איש מקצוע ומנהל בעל יכולות מנהיגות בלתי רגילות, חריצות וחוכמה". גרמן הוסיפה ואמרה כי ביקשה מגמזו לשמור על קשר ולשמש לה כיועץ.
ליצמן הביע צער על התפטרותו של גמזו. לדבריו, "בתקופה קשה זו, בה מערכת הבריאות מתמודדת עם אתגרים לא פשוטים, ובראשם משבר הדסה, נדרשת יציבות ומקצועיות בהנהגת מערכת הבריאות. כולי תקווה שהתפטרותו של המנכ״ל, שהוא איש עשייה ראוי, ושניהל את המשרד במקצועיות ובמסירות, לא תפגע בהתנהלות המשרד, במערכת הבריאות שמצבה הנוכחי קשה, ובציבור החולים".